2013-03-30 07

Kad nuo pyragų neapsaltų širdis, skaitytoja Dania A. siūlo pasigaminti sočią mišrainę „Velykų sluoksniuotis“. Receptą atsiuntusi Dania sako, kad kas šios mišrainės paragavo, tas tikrai neapsigavo. Pasigaminkite ir jūs!
Autorės nuotr.

Mišrainei „Velykų sluoksniuotis“ reikės: 1 dėžutės bet kokių žuvų konservų (tik su aliejumi, be pomidorų padažo), 4 kietai virtų kiaušinių, 3–4 virtų morkų, 3 virtų bulvių, 2 svogūnų, indelio majonezo, svogūno laiškų (nebūtinai).

Pirmiausia išsivirkite bulves, morkas ir kiaušinius, tada juos nulupkite. Morkas ir bulves sutarkuokite, kiaušinių trynius sutrinkite, o baltymus sukapokite. Šiai mišrainei reikalingas stiklinis indas, kad sudėjus visus mišrainės ingredientus, matytųsi pavasariškos spalvos. Geriausiai tinka patiekti aukštame permatomame dubenyje. Pirmas sluoksnis - žuvies. Nors šiai mišrainei tinka ir tunas aliejuje, tačiau geriau rinkitės riebesnę žuvį. Žuvų konservus sudėkite be aliejaus ir sumaigykite šakute. Ant žuvies užtepkite ploną sluoksnį majonezo. Ant jo – smulkiai sukapotus kiaušinio baltymus. Tada vėl užpilkite majonezu. Kitas sluoksnis – stambiai tarkuotų morkų ir vėl majonezo. Po to dedami smulkiai kapoti svogūnai, majonezas, stambiai tarkuotos bulvės ir vėl majonezas. Ant viršaus užbarstykite trupintus trynius su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Galite papuošti dar ir žalumynais, morkomis ar kiaušiniu – papuošimas priklausys jau nuo jūsų fantazijos, tačiau nuo to skonis nepasikeis, skanaus! Galite iš kiaušinio pagaminti velykinį kiškutį, kuris papuoš ne tik mišrainę, bet ir jūsų vaišių stalą. Skanaus!

Į viršų