2013-03-23 07

Per Velykas suvalgome tiek daug virtų kiaušinių, kiek tikriausiai kai kurie nesuvalgo per visus metus. Kad ant velykinio stalo nebūtų vien kiaušiniai, siūlome Irmos zrazų receptą. Virtas kiaušinis šiame recepte taip pat labai svarbus, nes jis puošia patiekalą – prapjovus matyti virto kiaušinio struktūra.
Autorės nuotr.

„Zrazams su kiaušinio įdaru“ reikės: 800 gramų maltos kiaulienos, 4 nevirtų kiaušinių, 10 kietai virtų kiaušinių, 1 svogūno, saujos džiūvėsių, prieskonių maltai mėsai, aliejaus kepimui,1 riekės batono.

Pirmiausiai paruoškite faršą. Į maltą mėsą įmaišykite smulkintą svogūną, smulkintą batoną ir prieskonius. Galite į mėsą įdėti dar ir smulkintą česnako skiltelę. Iš faršo padarykite lyginį skaičių blynelių. Dviem blyneliais apdenkite virtą nuluptą kiaušinį. Gerai apspauskite, kad į vidų nepatektų aliejus. Iš mėsos padarykite tarsi nedidelius cepelinų formos mėsos kukulius ir juos pamirkykite kiaušinio plakinyje. Tada pavoliokite džiūvėsiuose ir šį veiksmą dar kartą pakartokite: mėsos kukulį merkite į baltymą ir į džiūvėsius. Štai kukuliai jau paruošti kepimui. Geriausiai būtų, jei kukulius keptumėte įpylę didesnį kiekį aliejaus. Kukuliai tiesiog turi išvirti aliejuje. Tačiau kepkite palengva, nes antraip viduje neiškeps mėsa. Šalia jau iškeptų kukulių patiekite mėgiamų salotų ir virtų bulvių. Skanaus!

Į viršų