11                                                                      


Atėjo metas rabarbarams! Skaitytoja Edita Aleksandravičienė siūlo pasigaminti įdomios formos pyragėlius, kuriuos paskanina rabarbarais su braškėmis. Pavadinimas skamba labai pavasariškai ir gaiviai, todėl manau, visi išbandysite šį receptą. Bent savaitgalį galima pasilepinti gaiviais saldumynais, paruoštais namuose.


Editos atsiųstam receptui reikės:

  • 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos,
  • 200 gramų varškės,
  • 1 kiaušinio,
  • 150 gramų cukraus,
  • 1 šaukštelio vanilininio cukraus,
  • 150 gramų braškių,
  • 300 gramų rabarbarų,
  • 5 gramų želatinos ir 30 mililitrų vandens.

Gamybai labiausiai tinka tešla, kurios turinys padalintas į lygias šešias dalis, braškes galite naudoti nebūtinai šviežias – tiks ir šaldytos. Svarbu, kad jos nebūtų trintos. Braškės reikalingos ne tik dėl skonio, bet ir dėl vaizdo. Žalia ir raudona spalva sukuria pavasarišką nuotaiką.


Pirmiausiai reikės pasiruošti rabarbarus – skanėsto ežerėlius, į kuriuos panardinsime braškes.
Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad rabarbarai katinami lengviau suminkštėtų. Į paruoštus rabarbarus įdėkite 80 gramų cukraus ir įpilkite šiek tiek vandens. Šiek tiek apvirkite, kad rabarbarai būtų apsemti. Virkite tol, kol jie suminkštės, tačiau nereikia pervirti, kad neprarastų gražios žalios spalvos. Kol verda rabarbarai, pasiruoškite želatiną. Karštame vandenyje ištirpinkite želatiną ir palikite ją atvėsti. Kai rabarbarai baigs virti, juos sutrinkite ir supilkite atvėsusią želatiną. Viską gerai išmaišykite.
Dabar belieka formuoti ežerėlių dugnus. Jiems geriausiai tinka kepimui skirtos keksiukų formeles. Galima naudoti metalines ar silikonines. Su popierinėmis formelėmis bus sudėtingiau, nes jos gali neatlaikyti sluoksniuotos tešlos svorio.


Turimų formelių kraštus padenkite sluoksniu tešlos, o perteklių tiesiog pašalinkite – visas indelio vidus turi būti gražiai padengtas sluoksniuota tešla. Į paruoštas tešlos formeles dėsime įdarą. Varškę, kiaušinį ir likusį cukrų išsukite iki vientisos masės ir vienodomis dalimis patalpinkite į formeles. Kepkite tiek, kiek nurodyta sluoksniuotos tešlos instrukcijoje, bet įprastai tokios tešlos gaminiai iškepa per 15 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Atvėsus keksiukams, į vidurį įpilkite rabarbarų masės ir kiekvieną keksiuką papuoškite braške. Štai ir paruoštos „Braškės rabarbarų ežerėliuose“. Tik nepaskęskite juose beskanaudami, skanaus!


Primenu, kad dar laukiame receptų, kurie gali dalyvauti konkurse. Nesnauskite! Kiekviena šeima gamina skirtingus patiekalus, kuriuos mėgsta būtent jų šeima. O gal esate viengungis ir verdate ypatingai gardžią pavasariu kvepiančią sriubą? Mūsų konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Įdomiausių receptų autoriai bus įvertinti redakcijos prizais. Receptus siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba juos atneškite į redakciją. Gautus receptus spausdinsime šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.


Receptą užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ

Į viršų