09


Kadangi labai mėgstu varškės sūrelius, nusprendžiau pabandyti juos pasigaminti namuose. Seniai seniai skaičiau jų gamybos receptą, tačiau kaip dažnai būna, po ranka to recepto neturėjau, kai nusprendžiau pabandyti gaminti, todėl teko improvizuoti. Dariau pirmą kartą sūrelius, tačiau jau galėsiu šiek tiek patarti, kad juos namuose pagamintumėte dar skanesnius. Džiaugiuosi, kad mano pirmasis bandymas pavyko, tačiau tikrai žinau, kad kitą kartą naudosiu mažiau šokolado ir likusio ištirpinto šokolado nepadauginsiu. Nes man taip ir buvo – per storas viršutinis šokolado sluoksnis, nuo kurio pasidarė šiek tiek per saldu.


Naminiams varškės sūreliams pasigaminti jums reikės:

  • 250 gramų juodojo šokolado,
  • 540 gramų liesos varškės,
  • 100 gramų sviesto,
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.

Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje. Dažniausiai užkaičiu puodą su vandeniu ir ant viršaus uždedu metalinį indą, kuriame nuo garų ištirpsta šokoladas. Tai greitas ir patikimas būdas šokolado tirpinimui. Tikriausiai jau pastebėjote, kad labai mėgstu naudoti silikonines keksiukų formas, kurios tinka ne tik kepimui, bet ir šaldymui. Šį kartą su jomis kepti nieko nereikės. Svarbiausia sūreliams suteikti formą, o silikoninės keksiukų formos tam puikiausiai tinka. Ištirpintu šokoladu reikia nestoru sluoksniu ištepti formeles. Tai padaryti lengviausia naudojant konditerinį teptuką. Tokias paruoštas formeles sudėkite į lėkštę ar padėklą ir dėkite jas į šaldytuvą 5 minutėms, kad šokoladas sustingtų. Šį procesą pakartokite – tada šokoladas lygiau pasiskirstys. Tačiau niekada nereikia persistengti - nuo per daug šokolado apsąla širdis.


Kol šokoladas stings šaldytuve, varškę sumaišykite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir viską gerai sumaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tai padaryti gali padėti namuose esanti trintuvė ar smulkintuvas, jei tokius turite. Jei ne – vienodą masę galima padaryti mėsmalės pagalba. Šis triukas su mėsmale gali pasitarnauti ir varškės apkepų ar spurgų gamyboje – tada varškė tampa puresnė. Kadangi po ranka šio recepto neturėjau, receptą pakeičiau. Ilgai mąsčiau, kaip varškę padaryti standžia ir sugalvojau – varškei surišti panaudojau braškinę želė, kuri ne tik nuspalvino mano varškės sūrelius, bet ir davė skanios rūgštelės. Paruoštą varškę sudėjau į formas su sustingusiu šokoladu. Pagal mano turimą receptą, jūs galite iš karto aptepti sūrelių viršų šokoladu, tačiau mano gamintiems varškės sūreliams reikėjo šiek tiek pailsėti, kol pradės stingti želė. Tačiau sūreliai sustingo labai greitai ir galėjau baigti gaminti varškės sūrelius. Sustingusius sūrelius aptepiau šokoladu ir įdėjau į šaldytuvą. Po poros valandų jau buvo galima mėgautis naminiais sūreliais. Skanaus!


Džiaugiamės, kad skaitytojai siunčia savo receptus. Primenu, kad vis dar laukiame naujų jūsų receptų! Nesnauskite! Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Tai gali būti greitai paruošiami ar patys įmantriausi patiekalai, todėl galite siųsti visų mėgiamų patiekalų receptus elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba atneškite juos tiesiog į redakciją. Gautus receptus spausdinsime šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.


Receptu dalijosi Lina ABROMAVIČIENĖ

Į viršų