Skaitytoja Renata mums siūlo išsikepti jos šeimos mėgiamą pyragą. Tai labai paprastas ir skanus desertas, kuris nuo stalo dingsta dar nespėjęs tinkamai atvėsti. Tad jei tokį kepsite savo mamai, nepamirškite, jog ir vyras ar vaikai mielai suvalgytų šio pyrago gabalėlį, tad gali tekti pakartoti ir kepti antrą tokį pyragą šeimai.

Pyrago gamybai reikės: 2 puodelių miltų, 4 pernokusių bananų, 1 didelio kiaušinio, 100 gramų  rudojo cukraus, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 100 mililitrų augalinio aliejaus, 50 mililitrų kefyro.

1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus, 100 gramų šokolado gabaliukų, žiupsnio druskos ir 100 gramų graikinių riešutų.

Bananus sutrinkite šakute kartu su cukrumi, aliejumi ir kiaušiniu. Tada įberkite druską, vanilę ir įpilkite kefyrą. Suberkite miltus, šokolado lašelius ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepkite apie valandą, kol į vidurį įsmeigtas pagaliukas liks sausas. Štai ir viskas, skanaus!

Į viršų