Labai malonus patiekalas paprastai ir kartu ne kasdieniškai vakarienei. Geriausia šiam patiekalui naudoti vištienos blauzdeles, nes jos minkštesnės ir skanesnės.

Vištienos gamybai reikės:  2 didelių šaukštų medaus, 2 šaukštų garstyčių, šiek tiek čiobrelių, balto vyno, druskos ir pipirų.

Vištieną pasūdykite ir ją keptuvėje gerai įkaitiname aliejuje iš visų pusių gražiai apskrudinkite.  Tada ją išimkite iš keptuvės ir dėkite į gaminti orkaitėje tinkamą indą. Į keptuvę (jei liko daug aliejaus ar višta pridegė, tai aliejaus perteklių nupilkite ir į ją dėkite du šaukštus medaus, pipirų, du šaukštus garstyčių,  džiovinto čiobrelio. Kai medus išsilydys, sumaišykite jį su garstyčiomis ir tada turimą masę užtepkite ant vištos gabaliukų. Į kepimo indą šalia vištienos įpilkite nedidelę stiklinę balto vyno. Kepimo indą uždenkite folija ir gerai apkamšykite šonus. Kepkite 190 C karštumo orkaitėje 30 minučių.

Po pusvalandžio vištiena jau turėtų būt tikrai iškepusi, foliją nuimkite, o inde susikaupusį skystį nupilkite atgal į keptuvę ir padažą kaitinkite, kol jis galiausiai sutirštės.

Į lėkštę dėkite šviežias ar garintas daržoves ir prie jų patiekite vištienos gabaliukus. Skaniau ir negali būti!

Į viršų