Nors sakoma, jog varškėtukai, blynai ir įvairiausi blyneliai dažniausiai įvardijami kaip vaikų maistas, tačiau nebūtinai. Inesa, kuri pasidalijo savo keptų varškėčių receptu, sako, jog ir jos vyras yra įvairiausių blynų mėgėjas. Tad peršasi nuomonė, jog vyrai, kaip ir vaikai, labai mėgsta desertinį maistą – blynus. Nors kai kuriuos vyrus be gabalo mėsos niekaip nepamaitinsi.

Keptų varškėčių gamybai reikės: 250 gramų pusriebės varškės, 2 kiaušinių,  3 šaukštų grietinės, 1,5 stiklinės miltų, 1 šaukšto cukraus, žiupsnelio druskos.

Varškę sutrupinkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, druskos bei cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kai produktai susimaišys į vientisą masę, po truputį berkite persijotus miltus ir suminkykite tešlą. Miltus reikia dėti pagal situaciją – priklauso nuo varškės, grietinės riebumo, kiaušinio dydžio. Tešla varškėčiams paprastai yra šiek tiek limpanti prie rankų. Todėl šiuos varškėčius geriausia formuoti drėgnomis rankomis. Ypač vaikai mėgsta valgyti nedidelius apvalius ar ovalius varškėtukus. Kepkite suformuotus varškėčius ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus. Iškeptus varškėčius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad nebeliktų riebalų pertekliaus. Valgykite su grietine ar uogiene. Skanaus!

Į viršų