Kartais šeimai perkame vaisius, tačiau jų vistiek niekas nevalgo. Pavyzdžiai obuoliai, stovi ir laukia savo eilės. Tokiu atveju siūlome jiems suteikti gyvybės – kepti obuolių pyragą. Šį pyrago receptą mums atsiuntė skaitytoja Roberta.

Obuolių pyragui pasigaminti reikės: 200 gramų sviesto arba margarino, 270 gramų cukraus, 2 kiaušinių, 360 gramų miltų, 5 obuolių, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, vanilinio cukraus,  cinamono, šiek tiek cukraus pudros.

Pirmiausia nuplaukite obuolius. Išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite plonomis skiltelėmis.

Išlydykite sviestą. Nedėkite dubenėlio su sviestu tiesiai ant viryklės – čirškės, degs ir nieko gero nebus. Geriau indą statykite ant puodo su vandeniu. Tą puodą ir užkaiskite. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Padėkite atokiau, kad neišverstumėte. Atsimatuokite 200 gramų cukraus. Įberkite į jį porą šaukštelių vanilinio cukraus. Išimkite iš šaldytuvo 2 kiaušinius.

Jei jau išsilydė sviestas, pilkite jį ant cukraus ir išmaišykite. Atsimatuokite 360 gramų miltų. Supilkite į juos kepimo miltelius. Į cukraus ir sviesto masę įmuškite ir išmaišykite kiaušinius. Sviestas jau bus nebe toks karštas ir nesutrauks baltymų. Suverskite miltus į turimą masę. Išmaišykite. Masės tirštumas priklauso nuo to, kaip tiksliai matavote produktus. Beveik pusę masės sukrėskite į skardą ir išlyginkite. Tešla turi pilnai padengti skardos dugną. Tada pusę obuolių išdėliokite ant tešlos. Pyrago tešla padenkite obuolius ir dar jos šiek tiek pasilikite. Čia turbūt sudėtingiausias viso proceso etapas. Jei tešla gavosi labai tiršta, galite ją išlyginti delnu, jei per skysta – šaukštu.

Ant tešlos paklokite likusius obuolius. Likusią tešlą juostelėmis ištempkite skersai ir išilgai obuolių. Patogiausia tai daryti konditeriniu švirkštu. Jei neturite, susisukite tūtelę iš to paties kepimo popieriaus. Terlionės bus tikrai daugiau. Kočioti juostelėmis šitos tešlos geriau net nebandykite – labai limpa. Net atšaldyta šaldytuve, nesiduoda kočiojama – tirpsta vos paėmus į rankas. Jei tokia terlionė atrodo reikalaujanti pernelyg daug darbo ir laiko sąnaudų, galite daryti pyragą ne tešla-obuoliai-tešla-obuoliai-tešla, o tik tešla-obuoliai-tešla (paskutinį sluoksnį padengdami vientisai). Tokios smulkmenos, šiuo atveju, skonio negadina.

Pašaukite pyragą į orkaitę 30 minučių ir kepkite 175 C temperatūroje.  Kai pyragas iškeps, pabarstykite jį cinamonu bei cukraus pudra. Skanaus!a

Į viršų