Kas gali būti paprasčiau, nei grikiai? Šie kiek aštroki grikiai su rytietiškais prieskoniais ir įvairiomis daržovėmis, bet sveiki, labai įdomūs bei skanūs. Iš esmės, grikių skonis čia jaučiamas nelabai stipriai – jie tik papildo visą patiekalą. Daržoves galite rinktis bet kokias, o jei grikius išsivirsite iš anksto – tada patiekalas bus pagamintas vos per keletą minučių. Šis receptas priklauso mano draugei Vaidai.

Grikių su daržovėmis gamybai reikės: 1 pakelio grikių, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, gabalėlio imbiero šaknies, pusę čili pipiro, apie 500 gramų daržovių (saujos brokolių žiedynų, šparaginių pupelių, pusės morkos, gabalėlis cukinijos, keli šparagai), 2 nedidelių pomidorų arba 1–2 šaukštai pomidorų padažo ir prieskonių: džiovinto baziliko, mairūno, kmynų juodųjų pipirų, druskos, šlakelio aliejaus.

Grikius išvirkite ne iki galo (virkite apie 15 min.). Svogūną, česnaką, imbiero šaknį ir čili pipirą smulkiai sukapokite, apkepinkite ant šlakelio aliejaus. Jei naudojate šviežius pomidorus, palaikykite juos verdančiame vandenyje apie 30 sekundžių, tada nulupkite odelę ir smulkiai sukapokite. Likusias daržoves supjaustykite (ne itin smulkiai). Į kepinamas daržoves sudėkite morkas (ir kitas kietesnes daržoves, jei naudojate), įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie 5 min. Tada sudėkite likusias daržoves, kapotą pomidorą arba padažą. Kepkite kelias minutes. Suberkite grikius, įdėkite prieskonių bei druskos pagal skonį ir kepkite maždaug 5 min. (iki norimo kruopų ir daržovių minkštumo). Jeigu mėgstate, įmaišykite šaukštą tepamojo sūrelio ar porą šaukštų grietinėlės. Štai ir viskas. Jau turite paruoštus savaitgalio pietus. Skanaus!

Į viršų