Kas šį tinginį ragavo, tas žodžio kišenėje ieškojo, kol jį valgė. Tai tikrai labai labai skanus, išskirtinio skonio ir svarbiausia – ne per daug saldus tinginys. Šis gardėsis daug skaniau už bet kurį tortą ar keptą pyragą, o be to, jo gamybai nereikia skirti labai daug laiko. Siūlome išbandyti šį naują tinginio receptą, kurį mums pasiūlė Eligija.

Tinginiui pasigaminti reikės: 100 gramų sviesto, 100 gramų kondensuoto pieno, 200 gramų juodo gero šokolado, 200 gramų rupaus žemės riešutų sviesto, 100 gramų sūdytų žemės riešutų, 400 gramų paprastų sausainių

Sausainius sutrupinkite, o visus kitus ingredientus ištirpinkite ir sumaišykite. Skystą šokolado masę užpilkite ant trupintų sausainių ir riešutų, viską gerai sumaišykite. Tinginį formuokite sviestiniu popieriumi ištiestoje formoje gerai paspaudžiant, kad tinginys gražiai sugultų ir įgautų formą. Galim indą, kuriame formuojamas tinginys, iškloti ir maistine plėvele. Funkcija ta pati – kad tinginys nepriliptų prie indo sienelių. Paruoštą tinginį dėkite į šaldytuvą ir ten jį palikite stingti per naktį. Skanaus!

Į viršų