Šiaulių rajonas. Prasidėjo Adventas – gražiausias, paslaptingiausias ir prasmingiausias prieškalėdinis laikotarpis. Gruodžio 1-osios popietę vaikai rinkosi į advento šventę „Gerumu sušildyk“ Drąsučių bibliotekoje. Bibliotekoje adventines dekoracijos sukūrė bibliotekininkė Asta Urbelienė. Buvo surengta paroda.

„Advento vainikas – namų puošmena, kuri susideda iš eglės šakų vainiko su keturiomis žvakėmis. Pirmą iš keturių advento sekmadienių uždegama pirma žvakė, kitą savaitę – antra ir t. t. Katalikų advento vainikus dažnai puošia trys violetinės ir viena rožinės spalvos žvakė. Advento vainiko keturios žvakės asocijuojasi su pasauliu ir keturiomis jo kryptimis, apskritimas – amžinąjį gyvenimą, kurį suteikia Kristaus prisikėlimas, žalia – gyvenimo spalva, o žvakės – šviesą, kuri apšvies pasaulį per Kalėdas“, – pasakojo Drąsučių bibliotekininkė Asta Urbelienė.

Vaikai kartu su Drąsučių filialo direktore Inga Jonuškiene žaidė įvairius adventinius žaidimus, dainavo adventines dainas, būrėsi įvairiais burtais. Labiausiai vaikams patiko lydyti vašką, pilti į šaltą vandenį ir žiūrėti kokia figūra jame išsilieja.

Į viršų