Vakar į Šiaulius atvykusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė Šiaulių universiteto Informatikos, matematikos ir e. studijų institute Šiaulių universiteto rektoriui Donatui Jurgaičiui įteikė universiteto turto valdymo dokumentus, o Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos direktorei Irenai Asauskienei oficialiai perdavė dalies P. Višinskio g. 19 pastato, kuriame dabar kuriasi menų gimnazija, dokumentus. Anksčiau šiose patalpose buvo įsikūręs Šiaulių universiteto Gamtos mokslų fakultetas, kuris prieš porą metų tapo kito fakulteto dalimi.

Kaip susitikime su ministre sakė rektorius D. Jurgaitis, universitetas nuo dokumentų atsiėmimo akimirkos tapo turtingas, t. y. į jo balansą atkeliavo visi universiteto pastatai. „Nuo šiol mes juos galėsime valdyti ir tvarkyti patikėjimo teise. Yra du komplekso pastatai – P. Višinskio g. 19 ir 23, tad vieną numerį universitetas, pritarus Vyriausybei, paaukoja, atiduoda S. Sondeckio menų gimnazijai, kuri rengs menininkus. Turime fakultetą, kuriame irgi rengiame menininkus, tad, mano galva, nuo šiol galėsime dar artimiau bendradarbiauti ir siekti bendrų tikslų“, – sakė D. Jurgaitis, atsiėmęs universiteto turto sąrašą iš ministrės rankų.

O ministrė savo ruožtu palinkėjo sėkmingai valdyti turtą ir pasidžiaugė, kad turėjo ypatingą misiją. „Ne taip dažnai ir ne kas dieną yra demonstruojama bendrystė ir bendradarbiavimas – paprastai pastatą nori pasiimti, kad galėtų parduoti. Kad atsiimti pastatai yra dovanojami neatlygintinai savo kaimynams, šiuo atveju S. Sondeckio menų gimnazijai, toks atvejis tikrai neeilinis“, – sakė ministrė ir netrukus su universiteto ir gimnazijos bendruomene patraukė apžiūrėti patalpų, kuriose mokosi gimnazijos mokiniai. Gimnazijai patalpos būtinos – gimnazistai auga, planuojama, kad po ketverių metų jų gimnazijoje bus iki 500.

„Tai bus mūsų IV rūmai – čia yra įsikūrusios bendrojo lavinimo klasės, administracija, psichologė, socialinė pedagogė, vedėja, bus mokoma muzikos teorijos dalykų, antrajame aukšte įrengsime 100 vietų salytę, kuri šiuo metu yra dar remontuojama. Joje vyks atsiskaitymai, renginiai, koncertai“, – sakė I. Asauskienė. Gimnazijos dalis P. Višinskio g. 23 pastate jau veikia nuo lapkričio12 dienos.

Ministrė A. Pitrėnienė vėliau lankėsi Šiaulių darbo rinkos mokymo centre, o S. Šalkauskio gimnazijoje susitiko su miesto ir švietimo įstaigų vadovais. Vakare ministrė atvyko į susitikimą su šiauliečių bendruomene Filharmonijos salėje.

Į viršų