vestuves-fotgidas.lt

Krentančios snaigės, svyrančios šermukšnių šakos lengvai paklotos sniegu ir iki ausų besišypsanti pora, iš toli spinduliuojanti meile. Balta suknelė, baltu auksu papuošta žemė – vaizdelis tarsi iš pasakos. Iš žiemiškos vestuvių pasakos, kurią patiria nedaugelis...

Kiek iš mūsų gali pasigirti, jog dalyvavo vestuvėse žiemą arba, kad patys tuokiesi už lango krentant snaigėms? Tikrai labai nedaug, nes vestuvių sezonu laikomi gegužės – rugsėjo mėnesiai, nuo pat pirmųjų žiedų iki krentančių auksinių lapų. Tuo tarpu artėjant Adventui vestuvių praktiškai nebūna, o pagyvėjimas jaučiamas tik per šv. Valentino dieną. Tačiau vestuvių fotografai ir planuotojai žeria žiemiškų vestuvių privalumus, kurių dažnai neįvertina jaunieji. O be reikalo.

Kodėl tuoktis žiemą apsimoka?

Daugiau galimybių ir geresnė paslaugų kokybė. Užsisakyti profesionalų vestuvių fotografą ar populiarų šventės vedėją vasarą būna sudėtinga, populiariausi dažnai „išgraibstomi“ prieš metus ar net daugiau. Tačiau žiemos laikotarpiu daugelio profesionalų netokia įtempta dienotvarkė ir tikrai lengviau užsakyti paslaugas reikiamai datai. Nereikia tenkintis tuo kas liko, žiemą galima rinktis ir išsirinkti geriausius.

Pigesnės paslaugos. Kuomet didelė paklausa, tuomet ir kainos, kaip sakoma, tampa „užkeltos“. Tačiau tai vasaros realybe. To tikrai nelieka žiemą, kuomet didelės salės, viešbučiai, restoranai negali pasigirti klientų antplūdžiu ir šventės vietas išnuomoja ne sezono kainomis. Būtent dėl to švenčiant žiemos metu galima gan nemažai sutaupyti. O juk pinigus visuomet rasi kur panaudoti.

Šventė vis tiek vyksta patalpose. Ar švęstum vasarą, ar žiemą, pokylis vyksta uždarose patalpose. Netgi vasarą sudėtinga planuoti šventę lauke – galimas lietus, apsiniaukę, vėjas, vakare puola uodai, maistas greičiau genda ant saulės ir t.t. Norimo oro gi neužsakysi. Taigi, jei švenčiama viduje, koks skirtumas ar už lango žiema, ar vasara?

Išskirtinės fotografijos. Profesionalūs vestuvių fotografai nė kiek nesibaido žiemos šaltuko ir balto sniego – tai suteikia galimybę sukurti išskirtinę fotosesiją, kurios neturės jokie kiti jaunieji besituokiantys vasarą. Vestuvių fotografai rekomenduoja skirti truputį laiko vestuvių fotosesijai lauke, gamtoje, po apšerkšnijusiais medžiais, krentant baltoms snaigėms, lipdant senius besmegenius ir parkritus į minkštą pusnį darant angelus. Nesušalti jauniesiems padeda kailinukai, paltas, šilti batai, kurie turėtų būti priderinti prie vestuvinės aprangos ar specialiai parinkti fotosesijai. Likusi fotosesijos dalis vyksta patalpose, dažnai pasirenkamas židinys, jaukios šviesaus interjero kavinukės ar kitos jaukumą spinduliuojančios vietos, kurių tikrai netrūksta.

Jokio „konvejerio“. Už bažnyčios durų nesiburiuoja kitos nuotakos, o miesto parke dėl gražiausios vietos nereikia stumdytis su dar keliomis jaunųjų poromis. Tai išties leidžia pasijausti vieninteliais pasaulyje.

Parengė Žavinta Kiliūtė pagal www.fotogidas.lt informaciją.

Į viršų