Pirmadienį Azerbaidžane pradedama Lietuvos verslo misija. Susitikimuose su Azerbaidžano valdžios atstovais misijos dalyviai pristatys Lietuvos patirtį kuriant miesto transporto valdymo, uosto, geležinkelio, teismų ir kitas informacines sistemas bei elektroninių dokumentų archyvą. Misijos dalyviai susitiks su Azerbaidžano susisiekimo ministru, pareigūnais iš Teisingumo bei Ryšių ir informacinių technologijų ministerijų.

Misijoje Azerbaidžane spalio 11-14 dienomis kartu su susisiekimo ministru Eligijumi Masiuliu į Azerbaidžaną išvyko asociacijos "Infobalt" nariai - bendrovių "Alna", "Blue Bridge", Informacinė raida, "Leksinova" ir "Lexnet" atstovai..

Pasak Lietuvos Respublikos ambasadorius Azerbaidžane ir Turkmėnistane Kęstučio Kudzmano, Lietuvos verslas jau yra užmezgęs ryšius su Azerbaidžanu, tačiau vizitai, kuriuose dalyvauja ir ministras, ne tik rodo Lietuvos verslo ir valstybinio sektoriaus bendradarbiavimą, bet ir padeda užmegzti naudingų ryšių, susitikti su sprendimus priimančiais žmonėmis ir jiems pristatyti savo patirtį. "Azerbaidžanas teikia prioritetą el. valdžios stiprinimui, nori modernizuoti dokumentų judėjimą, diegti vieno langelio principą, todėl Lietuva dėl savo patirties ir įgyvendinamų sprendimų yra pasirinkta kaip patikima partnerė ir ekspertė", - sako ambasadorius.

Verslo misija nariai taip pat lankysis tarptautiniame geležinkelių verslo forume "Strateginė partnerystė 1520: Kaukazo regionas".
Eltos inf. 
Į viršų