Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) uždraudė UAB "Rivona" prekiauti drėgnomis kūdikių higienai skirtomis servetėlėmis "Gala, modern charizma", "Gala, mysterious attitude" ir "Gala, hypnotic attraction" bei įpareigojo jų platintoją pavojingus produktus pašalinti iš rinkos. Už Produktų saugos įstatymo pažeidimą "Rivonai" skirta 5000 litų bauda, rašo ELTA.

Prekyba drėgnomis servetėlėmis uždrausta, nes jose buvo aptiktas konservantas, kuris yra uždraustas naudoti nenuplaunamuose kosmetikos gaminiuose, skirtuose vaikams iki 3 metų amžiaus. ir kelia cheminį pavojų vaikų sveikatai ir gyvybei. Gaminio platintojas ant pakuočių nepateikė įspėjimo, kad servetėlės netinkamos naudoti vaikams iki 3 metų amžiaus ir taip pažeidė Produktų saugos įstatymo reikalavimą teikti į rinką tik saugius gaminius.
Vilniaus, Šiaulių ir Telšių ne maisto produktų inspektoriai atliko patikrinimus UAB "Norfos mažmena" parduotuvėse. Patikrinimų metu nustatyta, kad bendrovės "Rivona" į rinką pateiktos trijų rūšių drėgnos servetėlės "Gala", skirtos kūdikių higienai, neatitinka Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintos higienos normos reikalavimų.

Į viršų