Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai uždraudė realizuoti trijų pavadinimų Estijoje pagamintų koldūnų siuntas. Nustatyta, kad mėsos įdaro šiuose gaminiuose yra vidutiniškai 10 proc. mažiau nei ženklinimo etiketėje deklaruoja gamintojas. Gamintojui nurodyta perženklinti šią produkciją, rašo ELTA.

Estijos gamintojo „UVIC A.S." produkcijos mėginiai atrinkti įgyvendinant kasmetinį maisto produktų saugos ir kokybės stebėsenos planą. Įgyvendinant šį planą tikrinama ne tik maisto produktų sauga ir kokybė, bet ir vertinama, ar ženklinimo etiketėje pateikta informacija atitinka produktų savybes ir neklaidina vartotojų.
Mėginius ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustatyta, kad gaminyje „Šeimos koldūnai su kiauliena ir jautiena" mėsos įdaras sudaro 52,4 proc., tuo tarpu gamintojo etiketėje nurodyta, kad įdaras turėtų sudaryti 62 proc. (42 proc. kiaulienos ir 20 proc. jautienos). „Šaldytuose koldūnuose su jautiena" mėsos įdaro nustatyta 40,1 proc., nors turėtų būti - 50 proc., o „Šaldytuose koldūnuose" mėsos įdaras tesudarė 36,8 proc., nors gamintojas deklaravo - 45 proc. mėsos įdaro.

Į viršų