2013-03-18 06

Simono Daukanto anglų kalbos mokytoja J. Vaišvilienė dalyvavo Comenius kvalifikacijos tobulinimo kursuose, kurie vyko Bate, Anglijoje.
Simono Daukanto gimnazijos archyvo nuotr.

Simono Daukanto anglų kalbos mokytoja Julija Vaišvilienė dalyvavo Comenius kvalifikacijos tobulinimo kursuose, kurie vyko viename gražiausių UNESCO pripažintu istorinio paveldo miestų – Bate, Anglijoje.
Dviejų savaičių kursuose „Anglų kalbos įgūdžių bei dėstymo metodikos tobulinimas naudojant Bath miesto istorinį paveldą“, drauge su anglų kalbos mokytoja J. Vaišviliene dalyvavo mokytojai iš įvairių Europos Sąjungos šalių: Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Bulgarijos, Rumunijos ir Latvijos.
Jie lankė įžymias vietas ne kaip turistai, o kaip pedagogai todėl, kad paruoštų ir pristatytų savo sukurtą kompiuterinę mokomąją medžiagą apie pasirinktus miesto objektus.
Be to, kursų dalyviai buvo detaliai supažindinti su Jungtinės Karalystės švietimo sistema, kuri yra pakankamai sudėtinga, bet lanksti, suteikianti galimybę mokytojams ugdyti mokinių gebėjimus, atsižvelgiant į jų galimybes.
Pedagogus labiausiai nustebino ugdymo proceso organizavimas ir tvarka anglų mokyklose. Net patys mažiausieji mokiniai yra pratinami laikytis taisyklių, rūpintis vieni kitais. Jie puikiai atlieka paskirtus įpareigojimus klasėje (pvz., išdalija mažas baltas lenteles ir rašiklius, pripildo visų klasės draugų vandens buteliukus).

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų