Reguliariai valgoma riebi žuvis, pavyzdžiui, lašiša, tunas ar sardinė ženkliai sumažina krūties vėžio riziką, rodo kinų mokslininkų atliktas tyrimas, kurio rezultatai skelbiami specializuotame žurnale "British Medical Journal", praneša ELTA.

Profesoriaus Duo Li vadovaujami mokslininkai apibendrino 26 studijas, atliktas JAV, Europoje ir Azijoje. Jose buvo duomenys apie iš viso 800 000 moterų ir maždaug 20 000 krūties vėžio atvejų.
Tyrimas parodė, kad 1-2 riebios žuvies porcijos per savaitę 14 proc. sumažina krūties vėžio riziką. Mokslininkų teigimu, tai lemia omega-3 riebalų rūgštys, kurių, be kita ko, yra tam tikrose žuvyse. Iki šiol buvo žinoma, kad šios rūgštys padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.
Remiantis studija, žuvyse esančios omega-3 riebalų rūgštys turi teigiamą poveikį krūties vėžio rizikai. Tai, be kita ko, įrodo faktas, kad Azijoje krūties vėžiu suserga daug mažiau moterų nei Europoje ir JAV, kur valgoma mažiau žuvies. Krūties vėžys yra viena labiausiai paplitusių ligų pasaulyje.

Į viršų