Greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė kasdien ne tik skaito „Šiaulių naujienas”, bet ir bendrauja su mėgstamo laikraščio žurnalistais.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Zita KATKIENĖ

Nėra dienos, kad žurnalistai neskambintų Greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausiajai gydytojai Eugenijai Kukaitienei. Gydytoja sako, jog ir ji ne tik bendrauja su žurnalistais, bet ir pati kasdien skaito laikraščius. Prenumeruoja ir kasdien skaito ir miesto dienraštį „Šiaulių naujienos”.

„Gerai parašote, man patinka”, - sako medikė ir vardija problemas, kurias iškėlė bei išsprendė „Šiaulių naujienų” žurnalistai. Ypač medikei patinka, kai laikraštis aktyviai kelia ir sprendžia miesto tvarkymo problemas.

„Kasdien ieškau ir medicininių temų”, - sako medikė ir pati kvatoja prisiminusi draugės pasakymą, kuri laikraštyje pirmiausia ieško... Eugenijos Kukaitienės. „Jei tavęs nė viename laikraštyje nėra - aš sunerimstu: gal kas atsitiko?” - sakiusi draugė.

Patinka Eugenijai Kukaitienei laikraštyje skaityti patarimus. Ypač medicininius, nes jų prireikia ir komentuojant žurnalistams apie ligas ar sveikatos išsaugojimą. Patinka gydytojai ir patarimai apie interjerą, apie gėlių auginimą, apie buitį.

„Visada perskaitau ir anekdotą iš paskutiniojo laikraščio puslapio, kurį pasakoja šiauliečiai. Nors pati pasakoti nemoku, anekdotų neprisimenu, tačiau ir klausytis, ir skaityti anekdotus patinka. Nuotaiką praskaidrina”, - teigia nuolatinė laikraščio skaitytoja.

Medikė  kasdien laikraščius skaito ir darbe, kur jų prenumeruoja dar daugiau, nei namie. „Stotyje turime ir segtuvą, į kurį  segame visas publikacijas, kuriose rašoma apie stoties problemas, įvykius”, - sako medikė. „Niekada nepykstu, kai žurnalistai rašo apie netinkamą stoties darbuotojų darbą. Svarbiausia, kad rašoma teisingai, kad netendencingai”, - kalba medikė, visada turinti savo nuomonę bei vertinimą ne tik apie įvykius mieste, kai prireikia Greitosios medicinos pagalbos stoties medikų pagalbos, bet ir apie publikacijas laikraštyje, kai žurnalistai nušviečia tuos įvykius, apie kuriuos informaciją suteikia vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė.  
 


Į viršų