Pastaruoju metu dažnai jaučiate skausmą krūtinės srityje? Tai gali reikšti, kad jūsų širdis streikuoja dėl tam tikrų priežasčių. Tam, kad būtų nustatyta priežastis kodėl taip jaučiatės, teks apsilankyti pas gydytojus. Kardiologas (Vilniuje) bus tas, kuris jus apžiūrės. Apsilankymo pas jį metu būtinai įsiklausykite į rekomendacijas, nes tai nulems tolimesnę jūsų sveikatos būklę.

Kardiologai įspėja apie pasekmes nekeičiant gyvenimo būdo

Blogiausia tai, kad nemažai pacientų, po kardiologo apžiūros, dažnai neįsiklauso kas yra sakoma ir vangiai imasi reikalingų pokyčių gyvenime. Širdies veiklos sutrikimas gali būti sąlygojamas žalingų įpročių, viršsvorio, neteisingo gyvenimo būdo ir t.t. Kardiologai yra tie specialistai, kurie nustato kodėl pacientus kamuoja širdies veiklos sutrikimai. Nustačius priežastis, sužinosite ir gydymo planą. Bet, jeigu jo nesilaikysite, pasekmės bus dar skaudesnės.

Gyvenimo būdas yra dažna priežastis, kuri lemia širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimą. Tad, jeigu gydytojas patvirtino, kad jūsų savijauta prastėja dėl to, kad vengiate fizinio aktyvumo ir per daug vartojate kenksmingą maistą, vadinasi turėsite imtis pokyčių. Jeigu nieko nedarysite ligos dar labiau progresuos kol viskas baigsis mirtimi.
Kardiologai drąsiai teigia, kad būtent netinkamas gyvenimo būdas yra mirties nuosprendis. Tai patvirtina ir labai žiauri mirčių statistika. Daugiau nei pusė mirusiųjų sirgo būtent šiomis ligomis.

Pakeitus tiek mitybos įpročius, tiek dienos fizinį krūvį, galima kardinaliai pakeisti bendrą savijautą. Tie, kurie turi problemų su viršsvoriu, laikydamiesi kardiologų nurodymų, dar labiau sumažina riziką susirgti minėtomis ligomis. Mat, didelis viršsvoris yra dar labiau skatinantis širdies bei kraujagyslių ligų atsiradimą.

Kardiologų paslaugos nėra tokios bangios

Norint palaikyti puikią sportinę formą bei gerą sveikatą, teks pas gydytojus lankytis periodiškai. Tai reiškia, kad širdies tyrimus atlikti patartina nelaukiant kol ji ims streikuoti. Periodiniai apsilankymai ir tyrimai tikrai padės greičiau nustatyti besivystančias ligas. Aišku, jeigu propaguosite sveiką gyvenimo būdą, tikėtina, kad tyrimai dažniausiai rodys, jog esate sveiki.

Kaip bebūtų, vis dar nemažai žmonių apskritai vengia reguliariai tikrintis savo sveikatos būklę. Tai dažnai paaiškinama tuo, kad kardiologų paslaugos ne visiems yra prieinamos nemokamai. Nemokamai šių specialistų paslaugomis galima naudotis valstybinėse poliklinikose kai gaunamas siuntimas iš šeimos gydytojo.

Periodiniai širdies ir kraujagyslių tyrimai nemokamai neatliekami. Tad, tokiais atvejais prireiks kreiptis į privačias kardiologijos klinikas ar kitas medicinos įstaigas. Bet, turėkite galvoje, kad tyrimų kainos nėra tokios aukštos, kaip manote.

Paprasčiausias echoskopijos tyrimas gali kainuoti vos kelias dešimtis eurų. Tai, palyginus su periodiškumu, yra gana maža kaina, siekiant palaikyti puikią sveikatą.
Taip pat kardiologai primena, kad nesilaikant specialistų patarimų, vėliau teks išleisti žymiai didesnes pinigų sumas ligoms jau progresavus. Tad, būtinai rimtai žiūrėkite į šių gydytojų rekomendacijas ir nurodymus.

Į viršų