Moteris šiais laikais kamuoja įvairiausios ligos, kurios dažnai atsiliepia reprodukcinėms funkcijoms. Blogiausia tai, kad vis dėlto nemažai jų taip ir nesulaukia reikiamos pagalbos laiku. Taip yra dėl gydymo paslaugų prieinamumo apribojimo šiuo pandemijos laikotarpiu bei pačių moterų nenoro lankytis pas specialistus reguliariai. Ginekologas (Vilniuje) tikrai nėra iš tų gydytojų, kurių moterims reikėtų vengti. Priešingai, tai yra specialistai, į kuriuos galbūt reikėtų kreiptis dažniau nei į šeimos gydytojus.

Ginekologijos specialistų dėka galite išvengti rimtų nemalonumų

Kartais kai kurios moterys numoja ranka į tam tikrus organizmo funkcijų pakitimus. Tai yra labai klaidingas žingsnis. Siekiant nuolatos palaikyti tobulą fizinę formą, būtina sekti visus savijautos pokyčius. Kai kurie signalai gali įspėti apie artėjančias rimtas problemas, tad tikrai nevalia tikėtis, kad viskas savaime praeis.

Rimtos problemos yra siejamos su onkologinėmis ligomis. Ginekologai pabrėžia, kad jokiais būdais negalima ignoruoti atsiradusių skausmų, nes jie gali nepraeiti savaime. Tai labiausiai pabrėžiama toms moterims, kurios kenčia įvairius skausmus lytinių organų srityse. Dėl to reikėtų gerai pagalvoti ar kreiptis į šeimos gydytojus ar vis dėlto lėkti tiesiai į ginekologo kabinetą.

Rimtos problemos reiškia, kad jų neaptikus laiku, ligos ima progresuoti. Tad, labai svarbu, jog tam tikri specialistai jus apžiūrėtų reguliariai. Ginekologo apžiūra gali būti atliekama nemokamai arba susimokėjus tam tikrą mokestį. Reguliarios apžiūros atliekamos kai kreipiamasi į valstybinės poliklinikos specialistus. Tam dažniausiai reikia gauti šeimos gydytojo siuntimą. Siuntimą šeimos gydytojas išrašo tuomet, jeigu mato, kad ligų nustatymui vis dėlto reikia dar ir kito specialisto išvadų. Bet, šiais laikais gauti siuntimą pas ginekologą vis tiek nėra taip lengva.

Ką reikia žinoti apie kreipimąsi į privačius bei valstybinėse įstaigose dirbančius specialistus?

Ginekologų apžiūra gali būti atliekama tiek jaunesnėms merginoms, tiek ir pagyvenusioms moterims. Bet, jeigu kalba eina apie viešose klinikose dirbančius gydytojus, vadinasi jų paslaugomis negalėsite pasinaudoti vos tik užsimaniusios. Pagal bendrą tvarką į ginekologus reguliarioms apžiūroms siunčiamos moterys, kurioms jau laikas į juos kreiptis pasiekus tam tikrą amžių. Taip pat atsižvelgiama į paskutinio apsilankymo datą. Būtent po to šeimos gydytojas nusprendžia ar siųsti pacientę pas šį specialistą ar ne. Aišku, jeigu kreipiamasi su kažkokia problema, siuntimas gali būti išrašomas ir ekstriniam atvejui.

Kaip bebūtų, kreipiantis į valstybinėse klinikose dirbančius specialistus, pirmiausia reikia pasirūpinti draustumu. PSD mokesčiai turi būti sumokėti tvarkingai. Taip pat reikia žinoti, kad dabartiniu laikotarpiu dėl profilaktinės apžiūros teks palaukti ne vieną savaitę. Dažniausiai susidaro gana didelės eilės, todėl registratūroje jums ko gero pasakys, kad apsilankymas pas ginekologą įmanomas tik po kokio mėnesio.

Geriausia tai, kad net ir dėl eilinės apžiūros jūs ginekologijos kabinete gali atsidurti iškart ar po kelių dienų, jeigu kreipsitės į privačias klinikas. Ten nėra tokių didelių eilių. Bet, turėkite galvoje, kad už apžiūrą ko gero teks sumokėti kelias dešimtis eurų.

Reklama: Ginekologų paslaugos Unavita Vilniuje

Į viršų