Kauno „Žalgiriui“ antradienį pavyko Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio batalijas pradėti pergale. Kauniečiai išvykoje 85:79 (20:15, 17:25, 26:16, 22:23) palaužė vėl atkakliai besipriešinusius „Šiaulius“.

„Šiaulių“ ekipai nepakako įspūdingą pasirodymą surengusio Roko Gusčio indėlio. Antano Sireikos auklėtinis sužaidė geriausias savo rungtynes Šiauliuose – 22 taškai, 16 atkovotų kamuolių ir 37 naudingumo balai.

Lietuvis pagerino Citadele KMT atkovotų kamuolių rekordą, o visa „Šiaulių“ komanda pagerino atkovotų kamuolių puolime rekordą. Anksčiau jis priklausė Alytaus „Sintek–Dzūkijai“ (25). Šiauliečiai sugriebė net 26 kamuolius po varžovų krepšiu.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ nuprausė varžovus po šaltu dušu – susikrovė 10 taškų pranašumą ir atrodė, jog prošvaisčių gali nelikti jau iki ilgosios pertraukos.

„Šiauliai“ nė neketino pasiduoti ir panaikinę skirtumą sugebėjo išsiveržti į priekį. Evaldas Šaulys, kaip ir sekmadienį, tempė komandą į priekį. Iki pertraukos gynėjas surinko 11 taškų. Jam gerai talkino ir Rokas Gustys, kuris buvo tikra uola po krepšiu – iki pertraukos atkovojo 6 kamuolius, o visa „Šiaulių“ komanda po 20 minučių kovos sugriebė net 11 kamuolių puolime.

Palyginimui, sekmadienio „Betsafe–LKL“ dvikovoje šiauliečiai per visas rungtynes puolime atkovojo 9 kamuolius.
„Žalgiris“ vėl rungtynes pradėjo su Roku Jokubaičiu starto penkete, tačiau Šarūno Jasikevičiaus planą sujaukė „Šiaulių“ sugrįžimas į rungtynes. Tai atspindėjo, jog Thomas Walkupas į aikštę žengė jau antrojo kėlinio pradžioje.

Po pertraukos žalgiriečiai padarė reikiamas išvadas. Skirtumas greitai ištirpo, o ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo dviženklį pranašumą (71:61). Nuo to momento šeimininkai vėl vertė aikčioti skeptikus. Rokas Gustys it tankas laužė „Žalgirio“ baudos aikštelę ir likus 2 minutėms rezultatas jau buvo lygus (75:75).

„Žalgirį“ išgelbėjo Edgaras Ulanovas ir Nigelas Hayesas. Puolėjai smeigė po tritaškį ir nusprendė rungtynių baigtį.

Parengta pagal KK „Šiauliai“

Į viršų