Rezultatyvia pergale pirmąjį Lietuvos moterų futbolo A lygos čempionato ratą užbaigė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės.

Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės namuose 16:0 (7:0) nugalėjo lygos debiutantę Utenos „Utenio“ komandą.

Lietuvos čempionėms tai buvo ketvirtoji pergalė iš tiek pat galimų, tuo tarpu viešnioms iš Utenos – ketvirtasis pralaimėjimas.

„Gintra-Universitetas“ per pirmąjį varžybų ratą pelnė 38 įvarčius, o savus kol kas išsaugojo „sausus“.

Nors uteniškės šiose rungtynėse atidavė visas jėgas ir stengėsi iš paskutiniųjų kibti į atlapus tituluotosioms varžovėms, vis tik „Gintros-Universiteto“ žaidėjos buvo tiesiog geresnės.

Komandų meistriškumo skirtumus geriausiai po rungtynių apibūdino „Utenio“ vyriausiasis treneris Arūnas Rastenis, kuris sveikindamas su pergale R. Viktoravičių ir spausdamas pastarajam dešinę ištarė: „prieš vėją nepapūsi“.

Pelnytų įvarčių seriją kiekvienose rungtynėse šiame sezone pratęsė Rimantė Jonušaitė, kuri šįsyk į savo kraitį prisidėjo dar 5 įvarčius ir iš viso su 12 tikslių smūgių kol kas yra vienvaldė A lygos rezultatyviausia žaidėja.
Įvarčiai:

„Gintra-Universitetas“: R. Jonušaitė – 5, I. Freitas – 3, N. Vilakazi ir D. Gailevičiūtė po 2, S. Veličkaitė, H. Pilipenka, P. Sarkanaitė ir Kelen Bender po 1.

Kitas rungtynes „Gintra-Universitetas“ žais gegužės 16-ąją dieną. Baltijos moterų futbolo lygos susitikime „gintrietės“ namuose priims ambicingąją Rygos „Dinamo“ ekipą su buvusia žaidėja Ana Alekperova priešakyje.

Parengta pagal Šiaulių „Gintros-Universitetą“

Į viršų