Keturiskart Lietuvos dviračių plento čempionė Rasa Leleivytė jau septintąjį sezoną atstovaus Italijos komandai „Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano“. Svarbiausios čempionės šių metų varžybos – Europos ir pasaulio čempionatai, o didžiausias tikslas – kelialapis į Tokijo olimpines žaidynes.

„Kaip ir kasmet, norisi užkopti ant pasaulio ar Europos pirmenybių prizininkų pakylos. O šiemet dar prisideda siekis patekti į 2020 metų olimpines žaidynes. Atrankos laikotarpiu visos labai nori pelnyti kuo daugiau reitingo taškų – per lenktynes atrodo, kad varžovės važiuoja ne dviračiais, o motociklais. Bus sunku, bet tikiuosi, kad man pavyks“, – sakė R. Leleivytė.

Kelialapiai į olimpines žaidynes bus dalijami atsižvelgus į 2019 metų spalio 27 dieną sudarytą reitingą. Nuo dviejų iki keturių kelialapių iškovos 1–22 vietas užimsiančios šalys. Žemesnėse vietose atsidursiančios šalys į žaidynes galės deleguoti po vieną dviratininkę, jei turės savo atstovę pirmajame reitingo šimtuke. Šiuo metu Lietuva pasaulio reitinge tarp 82 klasifikuotų šalių yra 28-a, o R. Leleivytė – 42-a.

R. Leleivytė pasirengimą sezonui pradėjo lapkričio viduryje, po daugiau nei mėnesio atostogų. Pirmasis R. Leleivytės startas šiemet greičiausiai bus lenktynėse „Strade Bianchi“ (Women’s World Tour) Italijoje kovo 9 dieną.

R. Leleivytė Italijos komandoms atstovauja nuo 2008 metų. Ji su vyru ir penkiamečiu sūnumi Alberto gyvena Montekatini Termės kurorte, Toskanos regione. „Italijoje gyvenu jau daugiau nei dešimtmetį. Čia puikios sąlygos treniruotėms – yra ir kalnų, ir lygumų, taip pat palankus klimatas, gera virtuvė. Italijoje kiek erzina italų nepunktualumas ir per didelis jų dėmesys labiausiai išreklamuotų firmų gaminiams“, – pažymėjo dviratininkė.

R. Leleivytė pernai Europos dviračių plento čempionate iškovojo penktąją, o pasaulio čempionate – 11-ąją vietas, laimėjo „Giro dell’Emilia“ lenktynes Italijoje, po septynerių metų pertraukos tapo Lietuvos grupinių lenktynių čempione.

Parengta pagal LDSF

Į viršų