Šiauliuose įvyko kulkinio šaudymo pneumatiniais šautuvais varžybos skirtose atgaivinti „Oksalio“ taurę, pagerbti daugkartinį Lietuvos čempioną Augtumą Adeikį, kuris ir buvo varžybų mecenatas. Varžėsi apie 30 jaunųjų šaulių iš Biržų, Klaipėdos bei Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa“ auklėtiniai. Taikliausi pratime PŠ-20 (dvidešimt šūvių pneumatiniu ginklu iš 10 metrų atstumo) savo amžiaus grupėse tapo: šiaulietė Ema Juškevičiūtė – 167 tšk., biržietis Kasparas Bajoras –169 tšk., klaipėdietis Edgar Sukačiov – 168 tšk., šiaulietė Vakarė Mikalauskaitė – 182 tšk., klaipėdietis Eividas Šeiliauskas – 173 tšk.

Pasak Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa“ šaudymo trenerio Manto Bako, varžybos buvo orientuotos į jaunuosius šaulius: patirti pirmąjį varžybų jaudulį, pasiekti, o gal ir pagerinti, savo rezultatą varžybinėje aplinkoje. Nugalėtojų buvo nemažai, nes to ir buvo siekta šiose varžybose. Norėta, kad jaunieji šauliai patirtų pergalės skonį.

Ilgametis Šiaulių šaudymo treneris Ričardas Tarbūnas stebėjosi, kad net pirmokai pradėjo kultivuoti šį psichologiškai sunkų sportą, buvo gausu merginų. Džiaugėsi tikrai puikiu „Romuvos“ progimnazijos mokinės V. Mikalauskaitės rezultatu, kuris rodo puikias jaunosios šaulės perspektyvas šiame sporte.

Ginklų parduotuvės „Oksalis“ komercijos direktorius Augtumas Adeikis apdovanojo čempionus bei trenerius šaudymo sportui skirtomis dovanomis ir linkėjo visiems ramybės bei susikaupimo, kurio šiame sporte tikrai visiems prireiks.

Parengta pagal Šiaulių sporto mokyklą „Dubysa“

Į viršų