Ypatingai gerą sportinę formą demonstruojanti Danutė Domikaitytė (69 kg) padovanojo šventę šalies imtynių gerbėjams. Lemiamoje pasaulio imtynių iki 23 metų čempionato kovoje dėl bronzos medalio trenerių Aivaro Kaselio ir Andriaus Stočkaus auklėtinė rezultatu 4:2 įveikė Divyą Kakran iš Indijos ir užėmė trečiąją vietą.

Pirmame kėlinyje varžovės pasikeitė sėkmingomis atakomis. Nepaisant lygaus rezultato, D. Domikaitytės persvara nekėlė abejonių. Buvo aišku, kad varžovės pagrindinis ginklas – staigūs praėjimai į kojas. Tačiau D. Domikaitytė šių metų Azijos vicečempionei (indė čempionate pralaimėjo tik olimpinei čempionei Sarai Dosho iš Japonijos) sumaniai statė gynybines užtvaras ir efektingai vargino rankomis. Ketvirtos dvikovos minutės pabaigoje D. Domikaitytė prigavo varžovę parteryje ir, galima sakyti, padėjo tašką šiame susitikime – patekusi į spąstus Divya Kakran mėgino išsilaisvinti iš lietuvės gniaužtų ir iki finalinės sirenos blaškėsi ant nugaros.

Apie rimtus ketinimus D. Domikaitytė prabilo Bydgoščiuje (Lenkija) vykstančio čempionato rytinėje sesijoje. Jau aštuntfinalio dvikovoje D. Domikaitytė vos nesukūrė stebuklo. Pajėgiausia Lietuvos imtynininkė virš penkių minučių pirmavo prieš japonę Naruhą Matsuyuki ir tik likus vos 40 sekundžių iki dvikovos pabaigos praleido žemą japonės ataką.

Pastaraisiais metais japonės šluote šluoja aukso medalius visuose be išimties turnyruose. Lenkijoje japonės iškovojo teisę grumtis septyniuose finaluose iš aštuonių, o po pirmos moterų imtynių turnyro dienos buvo keturi aukso apdovanojimai iš tiek pat galimų.

Iš viso kovojo 18 imtynininkių.

Parengta pagal LIF

Į viršų