05

Rungtynėse su „Palanga“ taikliąja rankele tapęs Laurynas Samėnas pataikė net 7 iš 9 tritaškių. „Šiauliai/Triobet“ treneris Gediminas Petrauskas juokavo, kad gynėjui gali parašyti tik septynetą, nes pataikė ne visus mestus tritaškius.
Evaldo ČERNIAUSKO nuotr.


Monika SKISTENYTĖ


Pirmadienį BBL diviziono rungtynėse namie žaidę šiauliečiai skaudžiai sutriuškino į svečius atvykusią „Palangos” ekipą. Rezultatu 95:71 pergalę šventė „Šiauliai/Triobet” ekipa.

Priešininkų šiauliečiai turėjo beveik dvigubai mažiau
Nuo pat rungtynių pradžios atsargiai pradėję žaisti šiauliečiai suneramino trenerius, todėl jie turėjo prašyti minutės pertraukėlės ir taisyti padėtį. Iškart po pertraukėlės šiauliečiai griebė iniciatyvą į savo rankas ir gerokai pralenkė varžovus. Pirmąjį kėlinį šiauliečiai baigė turėdami keturių taškų pranašumą, kuris kituose kėliniuose vis didėjo.
Antrajame kėlinyje pradėjo aiškiai jaustis „Palangos” ekipos trūkumai. Galima sakyti, neturėdami kuo pakeisti komandos draugų, tas pats palangiškių penketas be keitimų žaidė beveik visą rungtynių laiką. Rungtynėms buvo užregistruoti tik aštuoni „Palangos” ekipos žaidėjai. Pasak „Palangos” trenerio, kiti žaidėjai ant atsarginių suolelio sėdėjo tik dėl skaičiaus. Trečiojo kėlinio viduryje palangiškiams nebeliko prasmės kovoti dėl pergalės, nes šiauliečių persvara jau siekė net 33 taškus.

Chas'as Simonas pagaliau turėjo galimybę įrodyti savo vertę
Pirmajame kėlinyje krepšinio aistruoliai pagaliau galėjo išvysti naująjį „Šiauliai/Triobet” žaidėją Chas'ą Simoną. Pastarasis į aikštę buvo išleistas pirmojo kėlinio pradžioje ir jau per 20 sekundžių pelnė pirmuosius savo taškus. Jis sužaidė beveik 23 minutes, per kurias spėjo pelnyti 12 taškų, sugriebti 4 kamuolius, po 2 kartus suklysti ir prasižengti. Legionierius pataikė 3/5 dvitaškių, 2/5 tritaškių.
Rungtynių lyderiu šįkart drąsiai galima vadinti Lauryną Samėną, kuris per 34 min. pelnė 28 taškus ir surinko 28 naudingumo balus. „Šiauliai/Triobet” taiklioji rankelė pataikė net 7/9 tritaškių.
Varžovų pusėje puikiai žaidė Mantas Mockevičius, kuris pelnė 30 taškų. „Palangos” ekipos gynėjas sugriebė 7, perėmė 6 kamuolius, išprovokavo 8 pražangas ir surinko net 41 naudingumo balą.
Įdomu tai, kad šiauliečiai vėl neapsiėjo be nelaimių. Pirmoje rungtynių pusėje varžovų gynėjas pirštu bakstelėjo į akį L. Jacksonui. Su ašarojančia akimi legionierius žaisti nesiryžo.    

Statistika
„Šiauliams/Triobet” taškų pelnė: L. Samėnas – 28 tšk. (7/9 trit., 28 naud. bal.), V. Liutyčius – 14 tšk. (5/6 dvit.), Ch. Simonas (3/5 dvit., 2/5 trit., 4 atk. kam.) ir A. Kieža (5/8 dvit., 7 atk. kam.) po 12 tšk., P. Dia – 9 tšk., J. Jucikas – 6 tšk., K. Artamonovas – 5 tšk. (12 rez. perd., 7 atk. kam.), O. Galdikas – 4 tšk., L. Jacksonas – 3 tšk., S. Kuzminskas – 2 tšk.
„Palangai”: M. Mockevičius – 30 tšk. (12/18 dvit., 7 atk. kam., 6 per. kam., 8 išpr. praž., 41 naud. bal.), E. Lengvinas – 22 tšk. (4/11 trit.), P. Brownas – 12 tšk., M. Kumpys – 4 tšk., M. Kasiulevičius – 3 tšk.

Gediminas Petrauskas: „Privalome taisyti klaidas ir eiti pirmyn“
„Pergalė yra pergalė, bet mes negalime sustoti vietoje. Nenorėčiau komandai rašyti pažymio, nes jis nebūtų geras. Privalome taisyti klaidas ir eiti pirmyn, ypač, kad žinome, ką turime taisyti. Tokios varžybos geriau nei sunki treniruotė, naudingiau, nes parodo klaidas. Mes neišnaudojome savo stipriųjų pusių ir palangiškiai primetė savo žaidimą. Prieš aukštaūgių neturinčius varžovus privalėjome sužaisti geriau. Galiu tik pagirti svečius ir Mantą Mockevičių, kuris norėjo įrodyti, kad praėjusį sezoną man vadovaujant „Naglio” komandai buvo vertas daugiau minučių. Mantas – šaunuolis, padarė didelę pažangą, subrendo”, - sakė „Šiauliai/Triobet” vyr. treneris Gediminas Petrauskas.


„Neturėtų būti jokio skirtumo, kokio ūgio – dideli ar maži – yra varžovai. Jie nenuleidžia rankų, nepasiduoda ir kovoja iš paskutiniųjų. Mes iš pradžių gal buvome kiek atsipalaidavę, manėme, kad lengvai laimėsime – ateisime ir pasiimsime pergalę. Tačiau teko kautis iš visų jėgų, nes pergalių niekas nedalija. Pataikęs pirmus keturis metimus visada jautiesi gerai, tada kiekvienas pajustų pasitikėjimą savo jėgomis”, - kalbėjo „Šiauliai/Triobet” ekipos gynėjas Laurynas Samėnas.


„Mūsų komandos sudėtis nėra tokia, kad galėtume lygiai kautis su šiauliečiais, bet pusę rungtynių tai pavyko daryti. Po pertraukos nebežaidėme taip, nes tikriausiai šiek tiek atsipalaidavome. O turėjome būti dar kovingesni, dar geresni. Paleidome pradžią, o po to trūko ir jėgų. Taip neturėčiau sakyti, nes esu jaunas, trokštu žaisti, todėl neturiu teisės pavargti. Šiandien iš tiesų norėjau įrodyti buvusiam treneriui, kad pernai buvau vertas žaisti daugiau”, - sakė „Palangos” ekipos gynėjas Mantas Mockevičius.


„Rašyčiau komandai ne vieną pažymį, o du. 9 už pirmąją dalį ir 5 už antrąją. Tačiau reikia pripažinti, kad sužaidėme pagal galimybes. Mes atvažiavome aštuoniese, dalis vaikinų yra tik moksleiviai, todėl jie registruoti tik dėl skaičiaus. Akcentavau, kad negalima leisti mesti L. Samėnui, bet nutiko priešingai. Neturime priekinės linijos, todėl situacija labai sudėtinga. Lieka džiaugtis tik detalėmis – pavyzdžiui, tuo, kad šiauliečiai prarado 17 kamuolių. Lygiaverčių žaidėjų turime nedaug, tikiuosi, kad artimiausiu metu sulauksime papildymo. Kiek žinau, vienam legionieriui jau nupirktas bilietas, su antruoju derinamos paskutinės detalės”, - kalbėjo Palangos ekipos treneris Rimvydas Samulėnas.


06

Šiauliečiai pagaliau išvydo naująjį „Šiauliai/Triobet“ ekipos žaidėją Chas'ą Simoną, kuris per 20 sekundžių pelnė pirmuosius savo taškus, o per visą žaistą laiką komandai įmetė 12 taškų.

Evaldo ČERNIAUSKO nuotr.

Į viršų