Aušra LAURINKIENĖ
Kovo 4-6 dienomis Ukrainoje, Kastopolio mieste, vyko graikų-romėnų imtynių jaunių turnyras, skirtas skirtos šio miesto imtynininkams, garsinusiems Kostopolio vardą savo šalies ir tarptautinėse arenose.

Lietuvos imtynių federacija informuoja, kad šios varžybos išsiskiria pompastika – jas globoja vietos valdžia ir turtingi verslininkai, todėl atletai neriasi iš kailio, norėdami kuo geriau pasirodyti prieš savo gerbėjus.

Anot „Atžalyno” imtynių trenerio Aivaro Kaselio, turnyre dalyvavo 249 imtynininkai iš Lenkijos, Lietuvos ir Ukrainos. Beje, tai buvo vienas iš atrankos turnyrų dalyvauti jaunimo olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Singapūre rugpjūčio mėnesį. Čia puikiai pasirodė Lietuvos rinktinės sudėtyje startavęs Šiaulių miesto „Atžalyno” sporto mokyklos auklėtinis Tomas Galkus, kuris svorio kategorijoje iki 85 kilogramų įveikė keturis pretendentus į olimpines žaidynes ir tapo turnyro nugalėtoju. Kartu su V. Žibučiu perspektyvųjį Saulės miesto imtynininką ugdantis Aivaras Kaselis „Šiaulių naujienoms” pasidžiaugė, kad specialistų nuomone, Tomas Galkus šiuo metu yra vienas iš stipriausių atletų šioje amžiaus grupėje.  

Į viršų