Aušra LAURINKIENĖ
„Šiaulių” krepšinio klubas, kartu su Šiaulių arena, kovo 11-ąją,  nuo 9 valandos ryto vyksiantį krepšinio turnyrą „3x3”, kuriame jėgas išmėgins kiekvienas iki kovo 9-osios užsiregistravęs šios sporto šakos entuziastas.

Pirmasis tokio masto krepšinio renginys Šiaulių arenoje

„Šis turnyras rengiamas trečius metus iš eilės, bet ankstesniuose dalyvauti galėjo tik arenos VIP klientai. Į šiemetinį turnyrą buvo kviečiami visi norintieji ir galintieji. Dalyvauti negalės tik LKL, BBL, FIBA Europe, Europos taurės ir Eurolygos turnyrų licencijas turintys žaidėjai. Ši taisyklė nebus taikoma vidurinėse mokyklose besimokantiems moksleiviams”, - rašoma oficialioje klubo internetinėje svetainėje.

Šiemet organizuojamas turnyras skirtas įvairaus amžiaus, grupių krepšinio aistruoliams. Varžybos vyks dviejose erdvėse: pagrindinėje arenos krepšinio aikštėje ir krepšinio treniruočių salėje. Iš viso bus įrengtos net šešios krepšinio aikštelės. Be krepšinio turnyro „3x3”, vyks baudų, tritaškių metimų bei metimo nuo vidurio linijos konkursai. Su dalyviais bendraus ir nugalėtojus apdovanos krepšinio klubo „Šiauliai” krepšininkai. Po krepšinio turnyro kiekvienos grupės trys pirmosios komandos nugalėtojos bus apdovanojamos prizais, medaliais ir vertingais rėmėjų įsteigtais prizais.

Turnyro nuostatai

Klubo internetinė svetainėje paskelbti ir turnyro nuostatai. Informuojama, kad varžybų dalyviai bus skirstomi į dešimt grupių. Tai - 1998 metais gimę ir jaunesni, 1996-1997, 1994-1995, 1992-1993, 1985-1991, 1975-1984, 1975 metais gimę ir vyresni vyrai, vaikinai ir berniukai, 1995 metais gimusios vyresnės bei 1996 metais gimusios ir jaunesnės merginos, moterys, bei šeimų grupė, kurios amžius - neribojamas. Svarbu, kad komandos atstovai būtų vienos šeimos nariai.
Kaip jau minėta, varžybose negalės dalyvauti žaidėjai, turintys LKL, BBL, FIBA Europe, Europos taurės, bei Eurolygos organizuojamų varžybų žaidėjų licencijas. Ši taisyklė negalioja tik vidurinių mokyklų moksleiviams ir moksleivėms.

Į viršų