Aušra LAURINKIENĖ

Vasario 20-ąją, šeštadienį, Nacionalinės krepšinio lygos čempionate (Smscredit.lt – NKL) buvo sužaisti 29-ojo turo susitikimai. Likus paskutiniam turui iki reguliariojo sezono pabaigos paaiškėjo visos komandos, kurios tęs kovą atkrintamosiose varžybose.

Bilietą „įteikė” palankios kitų rungtynių baigtys

Jau akistatų išvakarėse buvo aiškios vienuolika komandų, patekusių į atkrintamąsias varžybas. Į vienintelį likusį kelialapį pretendavo dar trys komandos - Šiaulių „ABRO-Universitetas”, Kauno „Žalgiris-Sabonio mokykla” ir Šilutės „Šilutė”. „Tiesa, jei šiauliečiai laimės bent vienerias iš likusių dviejų reguliariojo sezono rungtynių, likusių komandų mačų baigtys nebeturės jokios įtakos”, - šeštadienį buvo rašoma oficialioje lygos svetainėje internete. Laimė, nepaisant šeštadienį patirto pralaimėjimo, paskutinė į atkrintamųjų varžybų traukinį įšoko Šiaulių „ABRO-Universiteto” komanda, kuri savo aikštelėje 84:92 (23:22, 19:14, 7:14, 18:17) nusileido Kauno „Erelita-KTU” krepšininkams, tačiau dėka palankiai susiklosčiusių kitų rungtynių jau nenukris žemiau dvyliktosios pozicijos.

Lyga praneša, kad šiauliečius dar galėjo pavyti Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos” bei „Šilutės” klubai, tačiau šeštadienį abi komandos taip pat patyrė nesėkmes. Be minėtų klubų, už atkrintamųjų varžybų borto taip pat liko Tauragės „Bremena-Karšuva” ir Kauno „LKKA-Atletas”.

Įnirtinga dviejų pratęsimų kova Šiauliuose

Kaip jau minėta, šeštadienį mūsų mieste vykusiose NKLsmscredit lygos rungtynėse Šiaulių „ABRO-Universiteto” komandai nepavyko išplėšti pergalės. Dvikovą laimėjimu užbaigė tik per antrąjį pratęsimą geriau pasirodę Kauno „Erelitos-KTU” krepšininkai.

Nuo pat pirmųjų akistatos minučių buvo akivaizdu, kad susitiko dvi viena kitos vertos komandos. Šiauliečiai vis bandė įgyti solidesnį pranašumą, tačiau „Erelitos-KTU” ekipa to padaryti neleido, o po pirmojo kėlinio svečiai atsiliko vos vienu tašku – 22:23. Antrame kėlinuke šeimininkai dar geriau sustygavo savo žaidimą ir sugebėjo įgyti kiek didesnę - 6 taškų persvarą (42:36), tačiau po ilgosios pertraukos ekipų jėgos vėl susilygino. Iki trečiojo kėlinio penktosios minutės dar 4 taškais pirmavę šiauliečiai jo pabaigoje jau turėjo vieno taško deficitą - 49:50. Lemiamas kėlinukas tik dar labiau pabrėžė abiejų komandų norą laimėti – jam pasibaigus švieslentė skelbė lygiąsias - 67:67. Pirmasis pratęsimas nieko neišsprendė (79:79), tad krepšininkams teko žaisti ir antrąjį pridėtą laiką. Deja, „ABRO-Universitetas” po truputį nuleido rankas, o įnirtingą tempą iki pat pabaigos išlaikę kauniečiai susikrovė 8 taškų kraitį ir šventė sunkią, tačiau pelnytą pergalę rezultatu 92:84.

Šiauliečių gretose rezultatyviausiai žaidė 21 tašką pelnęs A. Kvedaravičius, o varžovams daugiausiai taškų surinko E. Stanionis – 19.

Baigėsi „Žvaigždžių dienos” rinkimai

Vakar finišavo Nacionalinės krepšinio lygos (SMScredit.lt NKL) „Žvaigždžių dienos” rinkimai, per kuriuos krepšinio aistruoliai nuo pat balsavimo pradžios aktyviai rinko mylimiausius ir populiariausius NKL krepšininkus bei trenerius, atstovausiančius „Rytų” ir „Vakarų” komandoms. Tiesa, kol kas lyga galutinių rezultatų dar nepaskelbė, tad krepšininkų, vilkėsiančių rinktinių marškinėlius, pavardes paskelbsime rytojaus „Šiaulių naujienų” numeryje.

Primename, kad šiemet „Vakarų” komandą sudarys Klaipėdos, Šilutės, Tauragės, Mažeikių, Šiaulių „ABRO-Universitetas”, Radviliškio, Palangos bei Joniškio ekipų žaidėjai, o „Rytų” kariaunai atstovaus likusių aštuonių komandų, Vilniaus „Akademijos”, „Perlo”, trijų Kauno ekipų „Erelitos-KTU”, „Žalgirio-Sabonio mokyklos”, „LKKA-Atleto”, Jonavos, Pakruojo bei Pasvalio krepšininkai. NKL žvaigždės suspindės kovo 6 dieną Pakruojyje vyksiančioje NKL „Žvaigždžių dienoje”.

Likus trims dienoms iki rinkimų pabaigos, „Vakarų” ekipos lyderio poziciją išlaikė Palangos „Naglio-Adakrio” klubo vidurio puolėjas Gintaras Einikis. Į starto penketą pretenduojantis 40 metų 208 cm ūgio legendinis krepšininkas jau buvo surinkęs 882 svetainės lankytojų balsus. Be jo į „Vakarų” starto penketą tuo metu taip pat patenko gynėjai 833 balsus surinkęs Aivaras Kvedaravičius iš Šiaulių „ABRO-Unversiteto” ir Joniškio „Delikateso” atstovas Saulius Raziulis, pelnęs 500 krepšinio mylėtojų simpatijas,  bei puolėjai Alidas Žukauskas („Šilutė”, 564 balsai) ir Brandonas Davisas (Palangos „Naglis-Adakris”, 418 balsų). „Vakarų” komandos vyriausiojo trenerio rinkimuose įtikinamai pirmavo 795 balsus „sąskaitoje” turėjęs „Mažeikių” komandos treneris Aloyzas Rudys.

„Rytų” ekipos lyderio poziciją likus trims dienoms iki rinkimų finišo vėl susigrąžino Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos” vidurio puolėjas Adomas Drungilas, kurio „kišenėje” jau buvo 852 balsai. Be šio krepšininko į „Rytų” komandos starto sudėtį po antrosios balsavimo savaitės taip pat pateko puolėjai Mantas Griškėnas (Pakruojo „Meresta”, 592 balsai) bei Tauras Jogėla (Kauno „Žalgiris-Sabonio mokykla”, 547 balsai) ir gynėjai Vytautas Padgureckas (Pakruojo „Meresta”, 827 balsai) bei kiek netikėtai į starto penketą įsiveržęs Domantas Aputis (Pakruojo „Meresta”, 486 balsai). Lyga informuoja, kad „Rytų” konferencijos trenerio rinkimuose penktadienį ir toliau pirmavo Pakruojo „Merestos” strategas Dainius Bertulis (593 balsai), kuris jau 23 balsais lenkė debiutantės Kauno „Erelitos-KTU” vyriausiąjį trenerį Vitoldą Masalskį.

Į viršų