05-29-2015 27

Radviliškio rajonas. Radviliškio sporto arenoje iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių rinkosi pradinių klasių mokiniai – geriausieji Kelių eismo taisyklių žinovai. 18 komandų kartu su mokinius rengusiais mokytojais buvo pasiryžę varžytis dėl stipriausiųjų vardo.
Radviliškio r. nuotr.

Moksleiviai turėjo analizuoti situacijas maketuose, dėlioti kelio ženklų dėliones, pademonstruoti teisėjui, kaip reikia teisingai naudoti atšvaitus, išspręsti viktorinos užduotį. Kiekvienos komandos kapitonui teko įrodyti, kad jie yra verti šio vardo specialiai jiems parengtoje rungtyje.
Ypač daug dėmesio reikalavo ir vaizdo užduotis – juk filmuotoje situacijoje buvo nemažai įvairių pažeidimų, kuriuos reikėjo įvardyti. Praktinėse užduotyse mokiniai turėjo pareiti gatvę nereguliuojamoje perėjoje ir šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje.
Renginio pabaigoje mokinių laukė siurprizai: Šiaulių aps. VPK Patrulių rinktinės kinologų būrio kinologo pasirodymas su tarnybiniu šunimi ir sraigių lenktynės. Pareigūnai demonstravo, kaip tarnybinis šuo paklūsta pareigūnų nurodymams, kaip yra mokomas įvairiausių gudrybių. Be abejo, patys smalsiausieji nepaleido pareigūno ir domėjosi, kaip atrenkami šunys darbui policijoje, ar jie yra egzaminuojami.
Kadangi iki pat uždarymo ceremonijos nebuvo skelbiami konkurso nugalėtojai, tai pagrindinių ir visų kitų prizų savininkai nebuvo aiškūs. Visos renginyje dalyvavusios komandos buvo apdovanotos dovanomis.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų