Radviliškio rajonas. Radviliškio rajono mokinius praleisti dieną su žirgais pakvietė Radviliškio tehnologijų ir verslo mokymo centro Šeduvos skyrius.

„Diena su žirgu“ – tradicinis renginys. Jos tikslas – papasakoti jaunimui kuo daugiau apie žirgininkystę, kuri darosi vis populiaresnė. Šiuo metu turime dešimt žirgų, žirgininkystės profesijos paslapčių čia mokosi per keturiasdešimt studentų, juos moko patyrę ir kvalifikuoti dėstytojai. Žirgas yra toks gyvūnas, kuris labai jaučia žmogų: ir jauną, ir seną“, – sakė centro direktorius Jonas Pravilonis.
Pasveikinti žirgininkystės paslapčių besimokančių studentų, jų dėstytojų, pažiūrėti į žirgus ir sudalyvauti viktorinoje atvykusių rajono bendrojo lavinimo mokyklų mokinių, ikimokyklinių ugdymo įstaigų auklėtinių atvykęs Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis sakė, kad tokia diena skatina ne tik dar labiau pamilti žirgus, bet ir geriau pajusti šalia esantį žmogų, nes tie, kas myli gyvūnus, yra jautresnės sielos žmonės.
Jaunimas, susirinkęs Raudondvario žirgyne, stebėjo mažųjų arkliukų ponių pasirodymą, stilizuotą indėnų žirgų šokį, raiteliai ir jų žirgai varžėsi voltižiruotės, šuolio galingumo ir dailiojo jojimo rungtyse, norintys galėjo supinti žirgui karčius, o tie, kurie nejojo, dalyvavo viktorinoje: kūrė odę žirgui, reklaminius plakatus, atpažino daiktus, susijusius su žirgais, spėliojo dainas, susijusias su žirgais. Mažiausieji spalvino savo svajonių arklį.

Parengė Jorūnė DAUNORIENĖ

Į viršų