Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apskrities skyrius kartu su apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Raudondvario kaime, Radviliškio rajone, įsikūrusio viešbučio-restorano administratorius A. A. kaltinamas pasisavinęs per 15 tūkst. litų, o bendros Lietuvos ir Vokietijos bendrovės direktorė L. V. - aplaidžiu apskaitos tvarkymu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2008 metų kovo-rugpjūčio mėnesiais viešbučio-restorano administratorius A. A. neišrašydavo sąskaitų už suteiktas nakvynės ir maitinimo paslaugas, o iš klientų gautus pinigus pasisavindavo.

Nustatyta, kad 42-ejų metų kaltinamasis didžiausią sumą - daugiau nei 12 tūkstančių litų, gautų už viešbutyje-restorane vykusias vestuves, pasisavino rugpjūčio mėnesį. Iš viso barono fon Ropo dvaro ansamblyje įsikūrusio viešbučio-restorano administratorius iš klientų gavo ir pasisavino 15 340 litų.

Bendros Lietuvos ir Vokietijos bendrovės direktorei L. V. aplaidi apskaita inkriminuojama dėl to, kad ji neužtikrino, jog 15 340 litų pajamų, gautų iš įmonės klientų, būtų įforminti apskaitos dokumentais ir įtraukti į bendrovės buhalterinę apskaitą.

Kaltinamajam gresia maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki trejų metų, o bendrovės direktorei už aplaidų apskaitos tvarkymą - laisvės atėmimas iki dvejų metų.
ELTA 
Į viršų