Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje tradiciškai jau šeštus metus iš eilės organizuotas „Profesionaliausio prekybininko 2019“ konkursas. Anot Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus vedėjos dr. Renatos Veršinskienės, kiekvienais metais užduotys yra tobulinamos, jos sudėtingėja, tačiau norinčių dalyvauti vis daugėja. Šiais metais šiame konkurse dalyvavo 16 mokinių, iš kiekvienos mokyklos po 2 mokinius, kurie buvo suskirstyti į mišrias grupes. Tai buvo pardavėjų ir prekybos įmonės vadybininko specialybių atstovai. Dalyvavo VšĮ Kuršėnų politechnikos mokykla, Marijampolės profesinio rengimo centras, Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla, Kelmės profesinio rengimo centras, Biržų technologijų ir verslo mokymo centras, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokykla, Kupiškio technologijos ir verslo mokykla ir Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyrius. Mokiniams buvo patikėta atlikti 4 privalomas užduotis, kurias vertino sudaryta vertinimo komisija.

Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. R. Veršinskienė pasakojo, jog šiais metais panoro dalyvauti net 5 jų mokiniai, tačiau dalyvauti galėjo tik du. Todėl tie, kurie nusprendė dalyvauti, buvo vertinami ir tik daugiausiai balų surinkę galėjo dalyvauti „Profesionaliausio prekybininko 2019“ konkurse.

„Šiame konkurse pagal visas taisykles mokiniams reikėjo gebėti pristatyti prekę klientui, šiais metais pasirinkome kosmetikos prekę. Mokiniai prieš konkursą nežinojo, kokią prekę reikės pristatyti. Kita užduotis buvo greito pastabumo konkursas, kai buvo išdėliojama daug prekių, po to viskas pašalinama, o mokiniams operatyviai reikėjo pakartoti prekių eiliškumą ir kainą. Taip bandėme pasižiūrėti, kaip mokinys yra įgudęs atmintinai skaičiuoti, nes tokio dalyko labai reikia prekyboje, kai įvedami prekių kodai. Po to yra privalomų dokumentų pildymo etapas, kai reikia gebėti parengti sąskaitos faktūras su visais privalomais rekvizitais. O pabaigoje turėjome klientų aptarnavimo darbą su visa reikiama įranga. Mano nuomone, tai buvo pati sudėtingiausia ir įdomiausia rungtis, nes mokiniai buvo išbandomi įvairiose konfliktinėse situacijose. Pavyzdžiui, tokiose situacijose, kai būna sugadinta prekė, neatitinka prekės svoris, netikri pinigai, atidavė ne tokią grąžą. Mes turime pačią moderniausią įrangą, su kuria mūsų mokiniai yra susipažinę, o kitiems tai buvo iššūkis. Vertinimo komisiją sudarė 3 verslo žmonės, kurie susiję su prekyba, ir buvo 4 žmonės, kurie buvo nepriklausomi vertintojai, įsteigę simpatijų prizą“, – pasakojo Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. R. Veršinskienė.

Susumavus visus rezultatus pirmąją vietą iškovojo Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus mokinė Roneta Ramanauskaitė ir Kelmės profesinio rengimo centro mokinė Jurgita Lečkauskaitė. Antroji vieta atiteko Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos mokiniui Artūrui  Švedui ir Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinei Daliai Užkurienei.

O trečiąją vietą laimėjo Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokyklos mokinė Rima Raišelytė ir Marijampolės profesinio rengimo centro mokinė Monika Virbickaitė. Nugalėtojai buvo apdovanoti gertuvėmis, raktinėmis, knygomis, rašikliais, sumuštinių dėžutėmis, kosmetikos bei konditerijos gaminiais.

Į viršų