Šiaulių miesto savivaldybė paskelbė konkursą jau antros Savivaldybės bendrovės direktoriui. Savivaldybės įmonių ir įstaigų vadovų kaita šiuo metu itin didelė.

„Gatvių apšvietimo“ konkursas su specialiais reikalavimais
Ilgametis „Šiaulių gatvių apšvietimo“ direktorius Edmundas Laugalis, įmonėje dirbęs ilgiau nei tris dešimtmečius, nuo gegužės 19 d. traukiasi iš pareigų. 73 m. sulaukęs įmonės vadovas išeina į pensiją.

Besibaigiant praėjusiai darbo savaitei Šiaulių miesto savivaldybė paskelbė konkursą „Šiaulių gatvių apšvietimo“ direktoriaus pareigoms eiti. Dokumentų padavimo terminas itin trumpas. Skelbimas pasirodė balandžio 21 (penktadienį), o gyvenimo aprašymo Savivaldybė laukia tik iki gegužės 1 d. Net į gerokai mažesnės įmonės „Žiburio knygynas“ direktoriaus pareigas dokumentų padavimo laikas ilgesnis – 2 savaitės.

„Ieškomas kompetentingas ir energingas vadovas, turintis gebėjimų ir kompetencijų dirbti energetinėje įmonėje. Tikimasi, kad Bendrovės direktorius gebės sutelkti įmonės komandos pastangas toliau teikti aukščiausios kokybės paslaugas, užtikrins Bendrovės strategijos įgyvendinimą“, – rašoma reikalavimuose.

Panašu, kad toli ieškoti Savivaldybė nenusiteikusi, nes į konkurso reikalavimus įtrauktas punktas turėti galiojantį energetikos darbuotojo pažymėjimą „Organizuoti elektros įrenginių iki 1000V eksploatavimą“, suteiktą aukštą apsaugos nuo elektros kategoriją (AK).

Ekonomikos skyriaus, kuruojančio Savivaldybės įmonių veiklą, vedėja Kristina Šmidtienė patikslino, kad toks reikalavimas įrašytas vadovaujantis teisės aktais, turėti minėtą pažymėjimą energetinės įmonės vadovui yra privaloma.

Spėliojama, kad konkurso sąlygos surašytos konkrečiam žmogui – vienam iš miesto konservatorių lyderių Tarybos nariui Tomui Petreikiui. Jis šiuo metu dirba „Šiaulių gatvių apšvietimo“ įmonėje Gamybinio-techninio skyriaus viršininko pavaduotoju investicijoms ir plėtrai.

Pakalbintas T. Petreikis neslėpė, jog tokį pažymėjimą turi, gavo jį jau dirbdamas įmonėje. Politikas įsitikinęs, kad vadovas turi turėti energetiko darbo supratimą, nes įmonė yra specifinė. Ar dalyvaus konkurse, dar neapsisprendė.

„Jei tapčiau įmonės direktoriumi, turėčiau atsisakyti Tarybos nario mandato ir aktyvios politinės veiklos. Kadangi turiu nemažą politinį įdirbį, būtų gaila visko atsisakyti. Dar yra laiko, dar svarstysiu“, – sakė T. Petreikis.

„Žiburio knygynas“ kol kas glausis prie „Pabalių turgaus“
„Žiburio knygyno“ direktorė Rima Ignatavičienė darbą palieka jau šį penktadienį. Administracijos direktorius Antanas Bartulis pranešė, kad kol įvyks konkursas ir knygynas turės naują vadovą, jam vadovaus UAB  „Pabalių turgus“ direktorius Žydrūnas Augustinas.

Prie „Pabalių turgaus“ jau buvo prijungtas „Šiaulių turgus“, Šiaulių regiono plėtros agentūra. Pastarajai paskelbtas bankrotas.

A. Bartulis patvirtino, kad ant bankroto slenksčio šiuo metu atsidūrusio knygyno direktoriaus atlyginimas vos per 500 Eur.

„Suprantu, kad toks darbo užmokestis nėra motyvuojantis, bet tokia įmonės situacija. Tačiau Savivaldybė yra priėmusi sprendimus, kurie padės bendrovei įveikti sunkumus, tada mes keisime ir apmokėjimą“, – aiškino direktorius.

Jau pradėtas parduodamų knygyno patalpų Žemaitės gatvėje vertinimas, tariamasi dėl paskolos įmonės apyvartinėms lėšoms atstatyti, Taryba iš biudžeto skyrė 51 tūkst. Eur įstatiniam kapitalui didinti. Šie pinigai bus panaudoti naujoms knygyno veikloms vykdyti.

Į viršų