Lina JUREVIČIŪTĖ
Ne vieną mėnesį ruoštas ir didelio visuomenės pasipriešinimo sulaukęs didelių gabaritų atliekų aikštelių surinkimo ir kompostavimo projektas Miesto tarybą pasieks gerokai „apkarpytas”. Komitetų posėdžiuose politikai pasisakė už tai, kad mieste būtų įrengta tik viena iš numatytų trijų didelių gabaritų atliekų aikštelių – J. Basanavičiaus gatvėje. 
Vienas iš pagrindinių argumentų, kodėl politikai nepritaria numatytų aikštelių Rėkyvoje (Bačiūnų gatvėje) ir Pailių gatvėje įrengimui – trūksta lėšų. Vienos aikštelės įrengimas kainuos per milijoną litų. 85 procentus lėšų skiria Europos Sąjunga, tačiau 15 procentų lėšų – apie 500 tūkstančių litų - Savivaldybė turi skirti iš miesto biudžeto. Politikai mano, jog kol kas miestui užteks ir vienos didelių gabaritų aikštelės. 
 
Sprendimo projektą pristatęs Savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjas Romaldas Šemeta politikams aiškino, kad valstybiniame strateginiame atliekų tvarkymo plane yra nurodyta, jog savivaldybėse turi būti įrengta ne mažiau kaip viena didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė 50 tūkstančių gyventojų. Tačiau politikai priminė, kad ir dabar šiauliečiai neskuba nebereikalingų daiktų vežti į didelių gabaritų aikštelę, esančią Kairiuose, o juos palieka tiesiog prie konteinerių. 
 
„Rėkyviškiai labai priešinosi aikštelės atsiradimui, tai ir neskubėkime čia įrengti. Pailių gatvės dar iš viso nėra. Ji tik planuose, tai kam mesti pinigus į balą, jei žmonės negalės ten atliekų nuvežti. Iš pradžių įrenkime vieną aikštelę J. Basanavičiaus gatvėje. Jei šalies valdžia pamatys, kad neskubame įsisavinti europinių pinigų, gal ir koofinansavimo lėšas sumažins. Gal reikės ne 15, o, pavyzdžiui, 5 procentų. Neskubėkime”, - komiteto posėdžiuose vieni kitus „protino” miesto politikai. 
 
Kovo 25 dieną vyksiančio Šiaulių miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu politikai galutinai apsispręs, ar užteks miestui vienos didelių gabaritų atliekų
aikštelės, ar vis dėlto reikia įrengti tris, kaip numatyta projekte. 


Į viršų