Bendrovė „Kelprojektas“ projektuos beveik 7 kilometrų ilgio Šiaulių šiaurės-rytų krypties aplinkkelį. Lietuvos transporto infrastruktūros projektavimo įmonė pasirašė 3,7 mln. Lt vertės aplinkkelio projektavimo darbų sutartį su Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD). Parengti projektą tikimasi iki 2017 metų pradžios, o nutiesti kelią - iki 2019 metų pabaigos.

Greta JANČIAUSKIENĖ
„Šiaulių šiaurinis ir vakarinis aplinkkeliai funkcionuoja, tačiau tie, kurie vyksta į Palangą iš Panevėžio pusės, priversti važiuoti pagrindinėmis miesto gatvėmis. Dėl to padidėja eismo srautas Vilniaus, Vytauto ir kitose gatvėse. Nutiesus šiaurės-rytų krypties Šiaulių aplinkkelį, į miestą vairuotojams nebereikės užsukti, todėl sumažės triukšmas, oro tarša, pagerės susisiekimas“, – sakė Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas.
Šiaulių šiaurės-rytų krypties aplinkkelis sujungs valstybinės reikšmės magistralinį kelią A12 (Ryga-Kaliningradas) su valstybinės reikšmės krašto keliu Nr. 150 (Šiauliai-Pakruojis-Pasvalys) ir su valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A9 (Panevėžys–Šiauliai). Naujojo aplinkkelio pradžia – Šiaulių šiaurinio aplinkkelio pabaiga ties Šiaulių-Rygos keliu prie Sutkūnų. Šis aplinkkelis įsijungs į Bertužių sankryžą kelyje Panevėžys–Šiauliai.
Nukreipus eismą nuo tankiai apgyvendintų Ginkūnų, kelyje per gyvenvietę sumažės eismo intensyvumas, taip bus išvengta susidūrimų su pėsčiaisiais ir dviratininkais, gyvūnais. Išplatinus kelią iki 4 juostų, lenkiant automobilį nebus išvažiuojama į priešingą eismo juostą – automobiliai nesusidurs kaktomuša. Galimybė sukti į kairę bus panaikinta įrengiant skirtingų lygių sankryžas ar eismą nukreipiant ratu.

Į viršų