Folkloro ansamblis „Auda“  (vadovas Mykolas Žalneravičius) folkloro vakare atliko savo šventinę  programą. 
Laima TRUMPYTĖ

Šiauliečiai jau įprato pavakariais rinktis prie Kaštonų alėjos - čia kassyk jų laukia nuotaikinga Šiaulių bulvaro vasaros renginių programa.

Penktadienį, tuoj po Joninių, Kaštonų alėjos estradoje prasidėjo dviejų dalių folkloro vakaras: iš pradžių koncertavo Šiaulių kultūros centro folkloro ansambliai, o paskui susirinkusiųjų laukė nuotaikinga folklorinių šokių vakaronė. Nors tradiciškai orai buvo permainingi: čia pūtė stiprus vėjas, čia iš murzino dangaus švystelėdavo saulutė ir vėl dingdavo, žiūrovų priešais estradą susirinko nemažai - pirma atėjusieji įsitaisė ir ant kėdžių, ir ant suoliukų, vėliau susirinkusieji - ir ant laiptų, ir stati.    

Publiką pirmiausia „užvedė“ vieni iš įdomiausių kolektyvų - Vitos Taučienės vadovaujamų vaikų fokloro grupė „Abrūsėlis“ ir senjorų ansamblio „Sidabrinė gija“. Savo eilės laukė Mykolo Žalneravičiaus vadovaujama „Auda“ ir kiti folkloro ansambliai, o žiūrovų skaičius tik didėjo - nuotaikingos liaudies dainos ir šokiai patraukė ir atsitiktinai per bulvarą ėjusius.  
 


Entuziastingai šokiais žiūrovus džiugino ansamblio „Sidabrinė gija“ senjorai, dainomis - „Abrūsėlio“ vaikai, vadovaujami Vitos Taučienės.

Tado JUODŽIUKYNO nuotr.
Į viršų