Kalbant apie langų pakeitimą, jūs tikriausiai atlikote šiek tiek tyrimų ir  pradėjote sulaukti pardavėjų skambučių dėl uPVC langų, pradėjote matyti begalę skelbimų jūsų socialinės žiniasklaidos paskyrose, o dabar matote, kaip rodomi langų skelbimai visose jūsų internetinėse paieškose. Šiuo metu populiari frazė yra „netikros naujienos“, o daugybėje rinkodaros šnekų, kurias tikriausiai pasakė daugelis klaidinančių pardavėjų, bus melagingos ir sakančios, kad uPVC geriau už medieną. Medžio masyvo durų ir langų pasirinkimas išlieka populiarus jau daugelį metų, o šis pasirinkimas mėgiamas dėl medienos ilgaamžiškumo, meninės vertės ir sintetinės instaliacijos, išvaizdos. Vienas iš populiariausių medienos panaudojimo būdų yra juos naudoti durims ir langų rėmams gaminti. Medis suteikia namams charakterio, gylio ir elegancijos bei turi didelę vintažinę vertę. Yra įvairių priežasčių, kodėl mediena vis dar yra tokia populiari tarp namų savininkų.

Kokie yra medinių durų ir langų naudojimo pranašumai?

Mediena yra patvari ir tarnauja labai ilgai. Ji turi tą ramią, natūralią šilumą, kurią išlaiko visą gyvavimo laikotarpį. Mediena turi mažą šilumos laidumą ir puikiai tinka kaip izoliatorius. Ji apsaugo nuo perteklinės šilumos ir šalčio. Taigi medis neleidžia energijos sąskaitoms labai padidėti abiem svarbiais sezonais. Tai ekologiškai tvarus pasirinkimas. Remiantis naujausia ataskaita, medienos gaminiai sumažina CO2 kiekį ore. Taigi jūs taip pat prisidedate prie anglies pėdsako mažinimo. Mediena tarnaus iki 60 metų arba ilgiau. Medis yra patvarus ir šimtmečius buvo naudojamas namams, durims, langų rėmams ir t.t. gaminti. Tačiau norint apsaugoti nuo puvimo ir pailginti medienos tarnavimo laiką, reikia didžiulių dažų apvalkalų. Iš medienos pagamintus duris ir langus lengva prižiūrėti, nesunku juos taisyti, kad prailgintų jų tarnavimo laiką, nekeičiant viso lango. Kitas privalumas yra tai, kad medis yra įvairių spalvų, tekstūrų ir dizaino. Galite dažyti medinius langus, kad jie atitiktų jūsų namų stilių.

Medienos rūšys ir ką apie jas reikia žinoti?

Medienos pasirinkimas yra gana didelis, dėl to turite nuspręsti, kokį medį pasirinksite durims ir langams. Mediena tiekiama spygliuočių arba kietmedžio pavidalu. Paradoksalu, tačiau kai kurios spygliuočių medienos yra kietesnės. Kietmedžiai puvimui atsparesni nei spygliuočių mediena.  Kietmediena daugiausia gaunama iš lapuočių medžių, kurie sezoniškai praranda lapus. Jie yra brangesni nei spygliuočių medžiai, bet kietesni ir didesnio tankio. Spygliuočių mediena: dažniausiai gaunami spygliuočiai ir visžaliai. Minkštesnis ir mažiau tankus. Jie suteikia mažiau patvarumo ir turi daugiau mazgų. Inžinierinė mediena šiandien labiau naudojama, nes naudojamos geriausios medienos dalys, kurios yra klijuojamos, suspaudžiamos ir laminuojamos. Ji yra stabilesnė ir mažiau jautri brinkimui ar susitraukimui nei natūrali mediena. Jis pagerino akustiką ir šilumines charakteristikas ir veikia visą pastato eksploatavimo laiką. Mediniams rėmams sukurti reikia daug mažiau energijos nei PVC.
Mediniai ar uPVC gaminiai?

Medinės durys ir langai puikiai atrodo ir tarnauja labai ilgai, jei tinkamai juos prižiūrite. Tačiau, palyginti su uPVC, kaina didesnė, ypač jei renkatės kietmedį. Tai yra nedidelė kaina, kurią reikia mokėti už gyvenimą savo svajonių namuose, nes mediena tarnauja daug ilgiau. Jei ieškote, kur galima įsigyti kokybiškas medines duris, ar langus  rekomenduojame susisiekti su „Stalių gaminiai“ bendrove. Nepamirškite, jog svarbiausia yra kokybė, o mediniai langai ir durys tarnaus labai ilgai ir tikrai kiekvienas sumokėtas centas atsipirks.

Į viršų