Nepaisant nuolat augančio valymo įrenginių populiarumo, gyventojams vis dar kyla nemažai su jais susijusių neaiškumų. Kodėl jie būtini, kaip tinkamai montuoti ir eksploatuoti? – tai tik keletas iš dažniausiai pasitaikančių klausimų.

Kodėl reikalingi nuotekų valymo įrenginiai?

Buitinėse nuotekose gausu teršalų, kurie, patekę į aplinką, turi neigiamą poveikį visai ekosistemai. Dėl šios priežasties aplinkosauginiai reikalavimai yra nuolat griežtinami, o valymo įrenginiams keliami vis aukštesni reikalavimai. Azoto ir fosforo junginiai yra vieni iš didžiausią įtaką gamtai darančių buitines nuotekas sudarančių komponentų. Jie skatina vandens telkinių eutrofikaciją ir biologinės įvairovės kitimą.

Dar viena netinkamai tvarkomų nuotekų sukeliama problema – nemalonus kvapas. Jei šis intensyvus, jis gali sukelti daug nepatogumų – ypač tiems, kurie jautrūs kvapams. Biologiniai nuotekų valymo įrenginiai padeda to išvengti. Mikroorganizmai efektyviai suskaido teršalus, todėl išvalytas vanduo būna švarus ir bekvapis. Jį galima išleisti tiesiogiai į netoliese esantį upelį ar melioracijos griovį. Jei norite sužinoti apie tai daugiau, apsilankykite adresu https://feliksnavis.lt/.

Kokias bakterijas pilti į biologinius valymo įrenginius?

Specialistai pastebi, jog tai vienas iš dažniausiai pasitaikančių klausimų. Atsakymas į jį labai paprastas – dažniausiai į tokius buitinių nuotekų valymo įrenginius papildomai nereikia pilti jokių bakterijų. Jos atsiranda savaime ir kuo puikiausiai pradeda savo veiklą.

Ar biologiniai valymo įrenginiai šalina ir azotą, ir fosforą?

Laboratorijoje patikrinta ir sertifikuota įranga atitinka visus keliamus aplinkosauginius reikalavimus. Ji veiksmingai pašalina buitinėse nuotekose esantį tiek fosforą, tiek azotą. Iš įrenginio ištekantis vanduo gali būti išleidžiamas į aplinką, taip pat – panaudojamas laistymui ar kitoms reikmėms.

Kokios tokių įrenginių elektros energijos sąnaudos?

Pakankamai dažnai dvejojama ir atidėliojama įsirengti nuotekų valymo įrenginius, nes manoma, kad jie pasižymi didelėmis elektros energijos sąnaudomis. Tačiau tai visiškai neteisinga nuomonė. Senesnio modelio įranga, kurios orapūtė turi veikti ištisą parą, sunaudoja lygiai tiek pat elektros energijos, kiek paprasta buitinė lemputė. Todėl jaudintis dėl ženkliai išaugusių sąskaitų tikrai neverta.

Kokios pagrindinės iškylančių neaiškumų priežastys?

Valymo įrenginius gaminančios įmonės atstovai atkreipia dėmesį, kad vartotojus dažniausiai klaidina netiksli interneto erdvėje skleidžiama informacija. Kai kurios įmonės, norėdamos parduoti savo produktus, pateikia melagingus faktus. Žmogui, kuris nėra įsigilinęs į šią sritį, jie gali pasirodyti teisingi, ir tik įsigijus įrenginį paaiškėja, kad yra priešingai.

Kaip pasinaudoti specialistų konsultacijomis?

Tai galima padaryti pačiais įvairiausiais būdas: telefonu, el. paštu ar „Facebook“ platformoje. Kiekvienas pasirenka asmeniškai sau patogiausią variantą. Be to, yra galimybė atvykti į gamintojų atstovybę ir pasikonsultuoti su specialistais gyvai.

Tegul renkantis nuotekų valymo įrenginius jums nekyla jokių neaiškumų. Pasirūpinkite visapusiškai tvarkinga individualaus sklypo kanalizacija dar greičiau ir paprasčiau. Prisidėti prie švaresnės aplinkos kūrimo gali kiekvienas.

 

REKLAMA

Į viršų