vandens-siurblys

Užtvindytas rūsys ar cokolinis aukštas – viena didžiausių problemų su kuria susiduria namų ar kotedžų savininkai. Pasekmės gali būti labai rimtos, juk sistematiškas rūsio užtvindymas griauna pamatus, gadina daiktus ir įvairią buitinę techniką, kuri yra ten laikoma, pavyzdžiui, skalbimo mašiną ir kt.

Geriausia, kad rūsio užtvindymo problema būtų sprendžiama namo statybos etape. Egzistuoja visa eilė svarbių rodiklių, į kuriuos reikia atsižvelgti, statant namą su rūsiu ar cokoliniu aukštu. Pavyzdžiui, reljefas, gruntinių vandenų gylis, paties rūsio gylis ir pan. Deja, dabartinė situacija rodo, kad statybininkai dažnai neskiria pakankamai dėmesio hidroizoliacijos klausimui, dėl to namas dažnai visai nebūna apsaugotas nuo užtvindymo, arba būna apsaugotas blogai.

Išskiriami trys vandens šaltiniai, kurie dažniausiai tampa užtvindymo priežastimi:
lietaus vanduo – dažnai rūsiai užtvindomi liūties metu, tam kad taip neįvyktų, reikia gerai apgalvoti vandens nuotėkų sistemą, kur ir kaip vanduo nutekės nuo stogo.
ištirpęs vanduo – pavasarį su šia problema dažnai susiduria kotedžų ir nuosavų namų šeimininkai dėl to kad namų sienos buvo blogai hidroizoliuotos statybų metu, kovoti si šia problema galima įrengus drenažo sistemą.
gruntiniai vandenys – viena iš didžiausių šių dienų statybų klaidų yra bloga hidroizoliacija, dažnai ji atrodo nepakankamai reikšminga, nes pagal geologinius duomenis gruntiniai vandenys randasi daug žemiau negu namo pamatai. Tačiau nereikia pamiršti, kad statybų metu kinta dirvos tankumas, dėl to vanduo gali prasiskverbti į dirvą jūsų sklype, todėl cokolinis aukštas ar rūsys bus nuolat užtvindomas. Problema sprendžiama gerinant hidroizoliaciją arba organizuojant drenažą.

Jei rūsys jau užtvindytas, per vėlu ieškoti priežasčių ir rūpintis hidroizoliacija. Tam, kad problema būtų išspręsta greitai, naudojami drenažiniai vandens siurbliai.

Vanduo iš užtvindytų rūsių išpumpuojamas drenažinių arba fekalinių siurblių pagalba. Šie vandens siurbliai sukurti vandens kėlimui iš rūsių, cokolinių aukštų, šachtų, griovių. Jie efektyvūs, be to juos paprasta naudoti, todėl užtvindymo problema gali būti išspręsta greitai.

Renkantis siurblį, svarbu atsižvelgti į tai, koks yra vanduo. Drenažiniai siurbliai sugeba pumpuoti tiek švarų, tiek nešvarų vandenį, tačiau vandens siurblių modeliai skiriasi pagal tai, kokios konsistencijos skysčius jie sugeba pakelti. Stipriai užterštą vandenį, kuriame yra dumblo ir kitų šiukšlių, galima išpumpuoti fekaliniu siurbliu.

Geriausia pirkti patikimų, žinomų gamintojų vandens siurblius. Jie padės išsirinkti tinkamiausią prietaisą, suteiks visą reikalingą informaciją ir techninę pagalbą, jei iškils problema.

 

 

Į viršų