03

Chaimo Frenkelio viloje vyko padėkos Lietuvos moksleivių dainų šventėje dalyvavusiems Šiaulių kolektyvų vadovams ir jų pagalbininkams vakaras.  
Vadimo SIMUTKINO nuotr.


Romualda URBONAVIČIŪTĖ


Vakar Chaimo Frenkelio viloje vyko padėkos Lietuvos moksleivių dainų šventėje dalyvavusiems Šiaulių kolektyvų vadovams vakaras.
Iš 21 tūkstančio Lietuvos vaikų, dalyvavusių ilgąjį savaitgalį sostinėje vykusioje VII moksleivių dainų šventėje „Mūsų vardas – Lietuva“, Šiaulių jaunųjų šokėjų, dainininkų ir instrumentalistų buvo beveik pusantro tūkstančio – trečioji pagal skaičių delegacija po Vilniaus ir Kauno. Šių jaunųjų šiauliečių kolektyvų trisdešimt trys vadovai ir buvo miesto valdžios apdovanoti padėkomis, knygomis ir gėlėmis.


Išskirti penki kolektyvų vadovai, kurie ne tik parengė savo mokinius šventei, bet ir buvo visos Lietuvos moksleivių dainų šventės atskirų renginių vadovai: Remigijus Adomaitis ir Loreta Stankuvienė – Dainų dienos dirigentai, Adelė Gružienė – Šokių dienos baletmeistrė, Darius Daknys ir Regina Vaišnorienė – Ansamblių vakaro dirigentai. Paminėta, kad Šiaulių „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos choras gavo vieną iš keturių pagrindinių prizų – statulėlę „Mūsų vardas Lietuva“, o „Šėltinio“ vadovai Violeta ir Romualdas Laugaliai į šventę atsivežė daugiausiai – net pustrečio šimto – dalyvių.


Taip pat buvo pagerbti savanoriai, sveikatos priežiūros specialistai, komendantai, koordinatoriai – visi rūpinęsi Šiaulių miesto dalyviais Dainų šventės metu.


VII moksleivių dainų šventėje „Mūsų vardas – Lietuva“ dalyvavo


Septyniolika šiauliečių šokėjų grupių: šešios grupės buvo iš Didždvario gimnazijos ir Jovaro progimnazijos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Šėltinis“, (vadovai Violeta Laugalienė ir Romualdas Laugalis), po dvi iš Dainų progimnazijos neformalaus švietimo liaudiškų šokių kolektyvo (vadovė Indrė Chotiašovienė), Salduvės progimnazijos liaudiškų šokių studijos „Sūkurėlis“ (vadovė Asta Rimkuvienė) ir Vijolių vidurinės mokyklos šokių grupės ,,Žalnieriukas“ (vadovė Adelė Gružienė), po vieną iš „Rasos“ progimnazijos liaudiškų šokių grupės „Šermukšnėlė“ (vadovė I. Chotiašovienė), Šiaulių miesto moksleivių namų šiuolaikinių šokių studijos „Incognito“ (vadovė Virginija Medžiaušienė), Ragainės progimnazijos šiuolaikinių šokių studijos „Mega“ (vadovė Jūratė Vaitkienė), Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ (vadovas Mindaugas Kosaitis) ir Šiaulių kultūros centro šokių ansamblio „Želmenėliai“ (vadovė Aleksandra Aldona Masėnienė).
Devyni chorai: šeši jaunučių – 2-osios muzikos mokyklos (vadovė Eugenija Balvočienė), 1-osios muzikos mokyklos (vadovė Ginta Palujanskienė), „Juventos“ progimnazijos ,,Dainelė“ (vadovė Zita Girčiuvienė), ,,Lakštutė“ (vadovė Aušra Adomaitienė), ,,Pelėdžiukai“ (vadovė Loreta Stankuvienė) ir Sauliaus Sondeckio menų mokyklos papildomo mokymo skyriaus choras (vadovė Živilė Stanelienė), bei trys jaunių - 1-osios muzikos mokyklos Dainavimo skyriaus „Gama“ (vadovė Daina Kavaliauskienė), 2-osios muzikos mokyklos (vadovė Eugenija Balvočienė) ir „Juventos“ progimnazijos „Juventa“ (vadovė Rima Gumuliauskienė).
Aštuoni instrumentiniai ansambliai: 2-osios muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestras (vadovai Lora Andriuškienė ir Darius Daknys), „Juventos“ progimnazijos 5–8 klasių instrumentinė kapela (vadovai Edita Šliauterienė ir Arūnas Šliauteris), 1-osios muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestras (vadovai Jurgita Varkalienė ir Algimantas Jonas Bartašius), 2-osios muzikos mokyklos akordeonininkų orkestras (vadovas Linas Onaitis), Didždvario gimnazijos ir Jovaro pagrindinės mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių kolektyvo „Šėltinis“ viena jaunučių, viena jaunių, dvi jaunuolių grupės (vadovai V. ir R. Laugaliai), Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblio „Želmenėliai“ viena jaunių, viena jaunuolių grupė (vadovė A. Masėnienė), Sauliaus Sondeckio menų mokyklos 24 akordeonininkų orkestras (vadovė Marytė Markevičienė) bei dainų ir šokių ansamblio „Jovarėlis“ (vadovės Regina Vaišnorienė ir Rita Ragauskaitė).
Du pučiamųjų instrumentų orkestrai – 2-osios muzikos mokyklos, vadovaujamas Anatolijaus Kavaliauskio ir Sauliaus Sondeckio menų mokyklos, vadovaujamas Egidijaus Jankausko.
Trys „Dagilėlio“ dainavimo mokyklos chorai: 2-osios klasės (vadovė Rasa Vaškelienė), 3-iosios klasės (vadovė Rima Koržanovienė) ir mokyklos berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (vadovas Remigijus Adomaitis).
Vienas merginų choras – „Juventos“ progimnazijos 6–8 klasių choras „Melodija“ (vadovė Loreta Mikutienė).

Į viršų