07

Žagarėje nuo ketvirtadienio vyksta jau aštuntasis Žagarės vyšnių festivalis „Istorijos nesuklastosi“.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.


Žagarėje nuo ketvirtadienio vyksta jau aštuntasis Žagarės vyšnių festivalis „Istorijos nesuklastosi“.
Žagarės vyšnių festivaliu siekiama plėtoti Šiaurės Lietuvos, buvusios žemgalių teritorijos kultūrą, kurti išskirtinį, patrauklų Žagarės, kaip turizmo, kaip vieno seniausių Lietuvos miestų, įvaizdį, skatinti, kaip buvusio Šiaurės Lietuvos kultūros centro nuo XVIII amžiaus pabaigos, gaivinimą.


Kultūriškai kirsdamas poros šimtmečių Žagarės istoriją, aštuntasis vyšnių festivalis „Istorijos nesuklastosi“ padės pažinti, atrasti ir suprasti miestelio išskirtinumą.
Žagarės vyšnių festivalis – tai neišsenkantis lobynas pažinimui, naujiems įspūdžiams ir reginiams, kasmet tobulėjantis ir populiarėjantis, pelnęs nemažai apdovanojimų ir laimėjimų. Žagarės vyšnių festivalis buvo vienas iš 10 nugalėtojų „Lietuvos turizmo traukos vietovė 2008“ projekte „Patraukliausia Europos turizmo vietovė“ (EDEN).


2010 metais Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos konkurso nekomerciniu turizmo rinkodaros projektu paskelbtas Žagarės vyšnių festivalis, o šiemet Žagarės vyšnių festivalis Šiaulių apskrities muzikos apdovanojimuose (ŠAMA) užėmė 1-ąją vietą Metų įvykio/renginio kategorijoje.
Šiais metais festivalis organizuojamas liepos 12–15 dienomis. Šiųmetinė jo tema – „Istorijos nesuklastosi“. Festivalis tradiciškai prasidėjo ketvirtadienį ir tęsis 4 dienas iki sekmadienio - liepos 15 dienos.


Keturias dienas vyksiantį renginį papildys įvairios festivaliui skirtos parodos, žirgų konkūrai, futbolo varžybos, atrakcionai, varžytuvės ir kitos staigmenos. Vėl ir vėl, kaskart vis kitaip šioje atvirumu ir išraiškos laisve dvelkiančioje programoje, kurioje dalyvaus įvairių sričių menininkai, kiekvienas atvykęs į vyšnių festivalį galės surasti kažką savo akiai ir širdžiai.

Į viršų