Šį penktadienį, rugsėjo 27 d., Šiaulių arenoje vyks bene didžiausias metų renginys regiono jaunimui – „Galimybių festivalis TAVO PIN KODAS“. Renginio organizatoriai kviečia sužinoti, kuo galima užsiimti Šiauliuose, ir ieškoti naujų idėjų, padėsiančių pažinti save, atrasti savąjį PIN KODĄ.

Žada griausmingą atidarymą
Šiaulių miesto savivaldybės Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė sakė, kad tai vienas iš 2019 m. Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamų reprezentacinių miesto renginių, kuriame tikimasi sulaukti daugiau nei 3 tūkst. lankytojų.

Šiaulių valstybinės kolegijos Tarptautinių ryšių ir projektų valdymo skyriaus vedėja Kristina Nesovienė išsamiau papasakojo, kad nors galimybių festivalis pirmiausia orientuotas į jaunus žmones, tačiau laukiami ir visi šiauliečiai, taip pat miesto svečiai, besidomintys temomis, apie kurias kvies kalbėti ir diskutuoti renginio organizatoriai – Šiaulių valstybinė kolegija ir Šiaulių arena.

„Paskutinį rugsėjo penktadienį nuo 10 iki 15 val. vyksiančiame renginyje laukiama visų, kam įdomu, kokių galimybių siūlo mūsų miestas, ieškančių įkvėpimo, naujų laisvalaikio idėjų, bendraminčių kompanijos“, – dalyvauti kvietė K. Nesovienė.

Ji sakė, kad festivalio atidarymas bus griausmingas – susirinkusiųjų laukia muzikinis rekordas, kurio metu scenoje pasirodys daugiau nei 330 dalyvių. Po arenos stogu roko ritmu šėls didžiulis būrys atlikėjų: dešimtys gitaristų, būgnininkų, dainininkų ir choristų iš įvairių Šiaulių miesto įstaigų.

Mokys įdomių dalykų
Pranešėjų zonoje numatyti garsių žmonių, žymių įvairių sričių profesionalų pranešimai jaunimui aktualiomis temomis. Pranešimą didžiojoje arenos salėje skaitys sveikatingumo, gyvenimo būdo treneris, motyvacijos ir geros savijautos lektorius Ignas Bakėjus. Su lenktynininku Benediktu Vanagu bus kalbama apie profesionalumą, tikslus, sėkmes ir nesėkmes. Tinkamai prisistatyti viešojoje erdvėje ir susikurti asmeninį prekės ženklą mokys Dominyka Venciūtė.

Veiksmo zonose bus pristatomos mokymosi, studijų, neformalaus švietimo ir saviugdos paslaugos, teikiamos Šiauliuose, įvairios jaunimo programos, projektai ir iniciatyvos, savanorystė ir kitos savirealizacijos galimybės.

Šis renginys suteiks išskirtinę galimybę jaunimui pristatyti savo organizaciją, siūlomas veiklas, projektus, atspindinčius šių dienų aktualijas. Galimybių festivalyje kviečiamos dalyvauti visos organizacijos/įstaigos, kurios vykdo įvairias jaunimo ugdymo ir užimtumo veiklas (valstybines, privačias, nevyriausybines organizacijas; progimnazijas ir gimnazijas; specialiąsias mokyklas; aukštąsias mokyklas, profesinio mokymo įstaigas, valstybinių tarnybų institucijas, neformalaus ugdymo organizacijas, būrelius, klubus, jaunimo organizacijas ar susibūrimus ir kt.).

Bus laukiami ir mokytojai
Rugsėjo 27 d. 10.30 val. Šiaulių arenoje vyks ir STEAM konferencija mokytojams. „STEAM ugdymas pastaruoju metu yra iš tiesų labai reikšmingas, integralus, į procesą nukreiptas ugdymas, kuriame vaikai turi pilnas galimybes išbandyti visus patyriminio ugdymo teikiamus pliusus. Mūsų konferencijos tikslas yra įgalinti kiekvieną mokytoją. Mes norime, kad mokytojas išėjęs iš mūsų konferencijos patikėtų galintis tai padaryti savo klasėje ir su bet kokio amžiaus vaikais“, – kalbėjo „Katino Molio“ laboratorijos įkūrėja, Šiaulių Didždvario gimnazijos mokėjimo mokytis mokytoja Julija Muningienė.

Į viršų