Vakar įvyko Šiaulių apylinkės teismo posėdis dėl dingusios žmonos nužudymu įtariamo N. J. Macaulay suėmimo pratęsimo. Teismas pratęsė įtariamo Jungtinės Karalystės piliečio suėmimą dar 7 paroms.

Gynyba įžvelgia žmogaus teisių pažeidimus
Įtariamojo gynėjas advokato padėjėjas E. Pavlovičius gausiai susirinkusiems spaudos darbuotojams pakomentavo, kad jo ginamajam pareikšti įtarimai dėl žmonos nužudymo esą nepagrįsti, o paskirta kardomoji priemonė – suėmimas – pažeidžia žmogaus teises. Jo teigimu, tai, kad įtariamasis yra užsienio valstybės pilietis ir kad gyvenąs vienas, negali būti suėmimo pagrindas. E. Pavlovičius byloje nematąs priežasčių, kodėl jo ginamasis turėtų būti suimtas. Kūnas nerastas, todėl nesą pagrįstų įrodymų, kad nusikaltimas įvykdytas. Advokatas teigė, kad tiek pirmoji, tiek antroji teismo nutartis bus skundžiamos.

Tyrimas tęsiamas
Šiaulių apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė žurnalistams teigė, kad byloje dėl Sandros Grafininos nužudymo yra medžiagos, kuriai tinkamai ištirti dar reikia laiko. Ji prašė Jungtinės Karalystės pilietybę turintį įtariamąjį, 1976 metais gimusį N. J. Macaulay suimti 2 mėnesiams nuo šios dienos. Motyvavo, kad tokia griežta kardomoji priemonė reikalinga siekiant išvengti dviejų dalykų: kad įtariamasis nepasislėptų ir nedarytų poveikio tyrimo eigai.

Nutartis – suėmimas dar 7 paroms
Teisėjas dr. Mantas Liesis informavo, kad pagal Lietuvos respublikos Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. įtariamajam kardomoji priemonė – suėmimas pratęsta dar 7 paroms. Suėmimo motyvai tie patys: rizika, kad įtariamasis gali slapstytis ir pakenkti tyrimo eigai. Teisėjas teigė, kad byloje yra duomenų, kurie reikalauja nuodugnaus ištyrimo. Apylinkės teismo nutartis gali būti skundžiama.

S. Grafininos paslaptis dar neatskleista
Poros gyvenimas buvo apipintas visokiais gandais, žiniasklaidos puslapiuose mirgėjo gyrimaisi pasakiškais turtais ir vagysčių istorijomis, kaltinimai vienas kitam – smurtu ir neištikimybe,  viešai aptarinėtos skyrybų ir susitaikymų istorijos, diskutuota, ar galioja poros santuoka Lietuvoje. Nuo šių metų liepos 17 d. paskelbta S. Grafininos paieška, nes liepos 1-ąją ji grįžo į Lietuvą ir dingo.

Dingusios moters kūnas nerastas.

2018 08 14 16

Teisėjas dr. Mantas Liesis:,,Rasta duomenų, kuriems ištirti reikia laiko”.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų