Vos 23 metų Šiaulių rajono gyventojas P. R. trečiadienį Šiaulių apylinkės teisme nuosprendį išgirdo jau šeštąjį kartą. Vaikinas, atlikdamas bausmę už anksčiau padarytus nusikaltimus Marijampolės pataisos namuose, sukčiavimo būdu vienoje internetinėje svetainėje bandė parduoti tris automobilius. P. R. nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme. Jam taip pat reikės atlyginti ir finansines išlaidas. Tuo tarpu jo bendrininkas, dvidešimtmetis D. D., tik pradėjus nagrinėti bylą prisipažino esąs kaltas, nuoširdžiai gailėjosi, atlygino padarytą žalą, susitaikė su nukentėjusiais, todėl buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Mėgino parduoti tris automobilius
Praėjusių metų rugpjūčio 6 dieną nežinomas asmuo vienoje internetinėje automobilių pardavimo svetainėje patalpino melagingą skelbimą apie parduodamą BMW 530 automobilį. Tą pačią dieną atsiradęs pirkėjas į D. D. sąskaitą už automobilį pervedė 300 eurų avansą.

Po kelių dienų toje pačioje internetinėje svetainėje patalpintas dar vienas melagingas šį kartą „Mercedes-Benz ML 320“ automobilio skelbimas. Situacija buvo tokia pati – potencialus pirkėjas į D. D. sąskaitą pervedė 200 eurų avansą.
Trečiasis melagingas skelbimas patalpintas praėjusių metų spalio 17 dieną. Tąsyk jau į kito asmens sąskaitą potencialus pirkėjas už tariamai parduodamą BMW X5 automobilį pervedė 300 eurų avansą.

Vienas – išteisintas, kitas – kaltas
D. D. iki šiol nebuvo teistas. Šiuo metu vaikinas mokosi ir dirba. Kadangi D. D. iškart prisipažino padaręs nusikaltimus, atlygino nukentėjusiems asmenims žalą ir su jais susitaikė, vaikinas  baudžiamojon atsakomybėn patrauktas nebuvo ir byla buvo nutraukta. Per šešis mėnesius jam reikės sumokėti 5 MGL (188,30 eurų) į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tyrimo metu recidyvistas P. R. savo kaltės nepripažino. Sunkinančia aplinkybe laikyta tai, kad atlikdamas nusikaltimus vaikinas veikė bendrininkų grupuotėje. Už įvykdytus nusikaltimus vaikinui paskirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė. Kadangi vaikinas nusikaltimus vykdė dar neatlikęs ankstesnės bausmės, jos buvo subendrintos ir galutinai nuspręsta vaikinui skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose. Be to, P. R. reikės atlyginti 300 eurų turtinę žalą bei sumokėti 21,79 euro už proceso išlaidas.

Į nuosprendžio skelbimą P. R. buvo atvesdintas. Kaltinamasis ironiškai šypsojosi, norinčius jį užfiksuoti fotografus išvadino idiotais ir vis po nosimi murmėjo, kad čia „visiška nesąmonė“.

Per 20 dienų nuo paskelbimo datos nuosprendis gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.

Į viršų