Kaunas, sausio 27 d. (ELTA).
Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ataskaitiniame susibūrime padėkojęs policininkus už sunkų ir sudėtingą darbą, neslėpė nerimo dėl pastaruoju metu Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, pagausėjusių įvairių viešųjų piketų ar demonstracijų. 

Apygardos vyriausiojo prokuroro manymu, dalis akcijų dėl vadinamojo pedofilijos skandalo dalyvių nesupranta, dėl ko atėjo protestuoti. Dalis eina, nes apskritai nepatenkinti valdžia, o dar yra tokių, kurių tikslas - kelti destrukciją ir nukreipti pareigūnų dėmesį nuo svarbių nusikaltimų išaiškinimo ir bylų tyrimo.

Prokuratūros vadovo teigimu, destruktyvūs veiksmai turi susilaukti ir atitinkamo policijos pareigūnų dėmesio bei įvertinimo. 

"Nebaudžiamumo iliuzija gimdo neteisinius veiksmus, minios herojus, naujus tadus blindas, o to neturėtų būti. Teisė - valstybės pagrindas", - priminė policijos pareigūnams K. Betingis.

Pasak jo, svarbu išlaikyti prioritetus ir stengtis, kad visose grandyse pareigūnų darbas gerėtų.

Pakalbėjęs apie prokuratūros netenkinančią kai kurių nusikaltimų tyrėjų policijoje kvalifikaciją, K. Betingis sakė, kad "prie kiekvieno tyrėjo prokuroro nepristatysim, tyrėjas yra savarankiškas, ir pats žino, ką jam daryti. Tyrėjas turi būti aktyvus proceso dalyvis, dirbti gerai ir greitai".

Apygardos prokuratūros vadovas pabrėžė, jog iki šiol Kauno apskrityje neskiriamas dėmesys valdininkų veiklos kontrolei. K. Betingio manymu, jie dirba tik sau, bet nedirba valstybei.

"Nors savose institucijose savas bėdas pirmiausia turi pamatyti patys tų institucijų vadovai, to nėra. Netinkamo pareigų vykdymo, kitų netoleruotinų atvejų ar korupcinių nusikaltimų bendroje jų statistikoje - tik vienetai. Ir jie dažniausiai pradedami tirti tik pareigūnų pastangomis, nes patys valdininkai visai nerodo iniciatyvos apginti viešą interesą", - sakė K. Betingis. 
Į viršų