Kam nėra pasitaikę – nepanaudoto maisto likučiai dažnai keliauja tiesiai į šiukšliadėžę, taip ir nesugalvojus, kur juos panaudoti. Todėl išmokti neišmesti ir iki galo sunaudoti likusius produktus – sumanus ir naudingas įgūdis, ne tik sprendžiantis maisto švaistymo problemą, bet ir itin palankus piniginei.

Elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ kartu su tinklaraščio „5 produktai“ kūrėja Roma Labžente dalijasi idėjomis, kaip populiarų ir mėgstamą produktą – tortilijas – pritaikyti ir sočiam patiekalui, ir desertui, taip sutaupant ir atrandant naujus skonius.

Cezario salotų suktinukai

Jei mėgstate Cezario salotas, išbandykite jas kitokia forma – kaip suktinukus. Juos pasigaminsite lengvai ir greitai iš vos keleto produktų, o pasimėgauti galėsite pietų ar vakarienės metu.

2 porcijoms reikės:

2 tortilijų,

300 g vištienos,

130 g romaninių salotų,

100 g graikiško jogurto,

70 g kietojo brandinto sūrio.

Kaip gaminti?

Vištieną susmulkinkite ir su mėgstamais prieskoniais apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Palikite atvėsti. Susmulkinkite salotas ir sutarkuokite sūrį. Tortiliją ištepkite plonu graikiško jogurto sluoksniu, ant viršaus į pailgą liniją (palikite šiek tiek vietos nuo tortilijos kraštų) sudėkite salotas, vištienos gabaliukus, ant viršaus – tarkuotą sūrį.

Viską susukite ir perpjaukite per pusę. Jei norisi, galima dar neperpjovus suktinuko jį pakepinti keptuvėje arba ant grilio.

Varškės pyragas tortilijoje

Jei gaminant Cezario salotų suktinukus ar kitokį patiekalą iš tortilijų, viena kita tortilija liko, neskubėkite išmesti. Čia pat, pridėję vos kelis papildomus ingredientus, kuriuos galbūt jau turite šaldytuve ar spintelėse, galite pasigaminti gardų desertą.

Reikės:

1 tortilijos,

300 g pusriebės varškės,

2 v. š. medaus,

3 kiaušinių,

20 g avižinių miltų.

Kaip gaminti?

Apvalią kepimo formą išklokite tortilija. Svarbu, kad tortilija būtų kiek platesnė nei kepimo formos dugnas ir susidarytų kraštelis pyragui. Sumaišykite kremą iš sutrintos varškės, kiaušinių ir avižinių miltų. Jei norisi daugiau purumo, galite įdėti 1 a. š. kepimo miltelių.

Supilkite kremą į tortilijos „dubenėlį“. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo torto skersmens – kuo didesnis skersmuo ir plonesnis kremo sluoksnis, tuo greičiau pyragas iškeps. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

Patiekimui tinka turimi ir mėgstami priedai – uogienės, vaisiai, uogos, šokoladas, sirupas, riešutai. Improvizuokite ir mėgaukitės!

Pranešimą paskelbė: Virginija Sližauskaitė , BARBORA, UAB

Į viršų