Jei šaltibarščiai šeimai jau pabodę, tada pasigaminkite kitokią šaltsriubę. Ji vienodai gerai atgaivins ir pamalonins išalkusius šeimos narių pilvus.

Reikės: 2 kietai virtų kiaušinių, 0,5 litro kefyro, 1-2 agurkų, 3-4 ridikų, poros salotų lapų, žiupsnio krapų, pusės kubelio sultinio, pipirų ir kitų prieskonių pagal pomėgius, šaldytų bulvyčių, skirtų kepti orkaitėje.

Įkaitinkite orkaitę bulvytėms, o tuo tarpu užplikykite sultinį, pipirus ir kitus prieskonius puse puoduko vandens ir viską palikite atvėsti. Suberkite bulves į skardą, ir, kol jos iškeps, bus laiko visiems kitiems darbams. Viską pjaustykite, kaip akiai gražiau rodosi ir meskite į puodą. Siekiant išvengti nereikalingo kartumo, rekomenduojama ridikėlius pjaustyti labai smulkiai, o iš salotų išpjauti storiausią lapų dalį. Be to, siekiant tobulo šios striubos varianto, nereikėtų naudoti peraugusių daržovių. Ant supjaustytų kiaušinių ir daržovių supilkite kefyrą, atvėsusį sultinį ir gerai išmaišykite. Prieš užpilant sultinį arba gaminimo pabaigoje galima viską paskaninti maltomis džiovintomis krapų sėklomis – jos daug kvapnesnės negu lapai ar stiebai. Sriubą ir bulves patiekite atskirai. Skanaus!

Į viršų