Vasarai atėjus norisi smaližiauti gaiviais, lengvais skanėstais. Kaip žinome, vasara – braškių ir visokių kitokių uogų metas, tad nebus sunku pasigaminti šį gardumyną su naminėmis uogomis. Taigi, traukite kepimo formas ir visus visus pyrago kepimui skirtus indus, susiraskite spintelėse produktus ir marš gaminti!

Braškių tartai pasigaminti reikės: 5 šaukštų vandens, 2 puodelių miltų, 140 gramų sviesto, 50-60 gramų cukraus, žiupsnio druskos, 400 mililitrų pieno (kremo įdarui), 2 šaukštelių vanilinio cukraus (kremo įdarui), 4 kiaušinio trynių (kremo įdarui), 8 šaukštų cukraus (kremo įdarui, galima ir mažiau – pagal skonį), 3-4 šaukštų krakmolo (kremo įdarui) ir apie 3 šaukštus sviesto (kremo įdarui), žiupsnelio druskos (kremo įdarui). Braškių, kurias dėsite ant tartos viršaus, kiek norite pagal skonį. Galite braškes keisti ir kitomis uogomis ar norimais vaisiais.

Pirmiausia paruoškite tešlą. Sviestą su cukrumi, druska, miltais sukapokite peiliu kuo smulkiau, tuomet supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Vandens gali prireikti ir mažiau – priklausomai nuo miltų, tad nepilkite viso iš karto, o geriau vandenį pilkite palaipsniui. Kai suminkėte tešlą, ja padenkite formą, kurioje kepsite tartos pagrindą ir padėkite į šaldytuvą pastovėti mažiausiai 30 minučių.

Kol tešla stovi šaldytuve, paruoškite įdarą. Cukrų,vanilinį cukrų, kiaušinių trynius, krakmolą ir ~ 200 mililitrų pieno sumaišykite viename dubenyje. Likusį pieną užvirkite puode ant silpnos ugnies, o užvirus į jį supilkite trynių mišinį iš dubens ir maišydami virkite, kol masė gerai sutirštės. Palikite kremą atvėsti. Kai visiškai atvės, į kremą mikseriu įmaišykite minkštą sviestą. Iš šaldytuvo ištraukite tešlą ir pašaukite į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-30 min. Iškepusį pagrindą palikite atvėsti, jam atvėsus supilkite šaltą kremą ir ant jo pagal savo fantaziją išdėliokite uogas ar kitus pasirinktus vaisius. Ant viršaus dar galite užpilti želė, kad gražiau išsilaikytų vaisiai ant torto viršaus ir jis ilgiau atrodytų šviežesnis. Skanaus, nes vasariškas desertas jau paruoštas ir gali keliauti ant jūsų vaišių stalo!

Į viršų